"Ustašoidni" Index predvodnik medijskog linča na Vlahova i Cecu

"Ustašoidni" Index predvodnik medijskog linča na Vlahova i Cecu

NEMA bolje potvrde da ste u pravu nego kad vas jedna strana proglasi ustašom, a druga četnikom – to je zaključak kojeg možemo donijeti nakon teksta "Ceca na krv i nož", kojeg je objavio srpski tabloid Kurir.

Nepotpisani tekst neupućenog autora donosi niz izmišljotina, laži i notornih budalaština, a među brojim "biserima" Kurira izdvajamo njihovu ocjenu kako su, nakon što je Petar Vlahov napravio intervju s Cecom, hrvatski novinari Vlahovu trebali "odati priznanje na ekskluzivnom materijalu".

Umjesto toga, tvrdi Kurir, krenuo je medijski linč na čijem je čelu bio "hrvatski Internet portal Indedž.hr, koji je svojevremeno pokrenuo medijsku kampanju protiv košarkaša". Zanemarimo činjenicu da su "kolege" s Kurira potpuno nepismeni, pa pojasnimo našu stranu priče o Guroviću.

Iako nižepotpisani podržava odluku hrvatskih vlasti da se Guroviću zabrani ulazak u Hrvatsku, što je sasvim u skladu s našim pozitivnim zakonskim propisima, istine radi treba istaknuti kako je Index, baš kao i ostali hrvatski mediji, samo objavio vijest o zabrani ulaska Milana Gurovića u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurir dalje piše o "udarnom komentaru" (koji usput budi rečeno uopće nije bio postavljen na glavnu vijest našeg portala), te se hvale kako smo "priznali činjenicu da je Nova TV komercijalna televizija" te "da je Ceca popularna u najprimitivnijim društvenima krugovima u Hrvatskoj". Ne sjećamo se da je bilo tko tvrdio da Nova TV nije komercijalna televizija (radi se o notornoj činjenici), ali ako nepotpisani Kurirov autor smatra da je "priznanje" nižepotpisanog da Cecu u Hrvatskoj slušaju primitivci argument za njihove tvrdnje, neka im bude. Budala se ponosi onim čega se pametan srami.

Da rezimiramo, kad smo svojevremeno objavili i javno osudili Thompsonovu pjesmu "Jasenovac i Gradiška stara", primili smo na stotine e-mailova uvreda i prijetnji, u kojima smo redovito proglašavani srbočetnicima, komunjarama, masonima, Mesićevim plaćenicima…

Ako nas "druga strana" nakon kritičnog komentara intervjua udovice srpskog ratnog zločinca za neku hrvatsku televiziju proglašava ustašama, možemo samo biti ponosni jer smo u oba slučaja pokazali dosljednost u odnosu prema širenju primitivizma i mržnje u Hrvatskoj.

Neven Barković

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara