Val vrućine uzrokovao ozebline

VAL VRUĆINE koji je zahvatio Veliku Britaniju doveo je jučer i do prvog slučaja ozeblina dobivenih od klimauređaja u automobilu, piše Guardian.

Trgovački agent Mike Ball (46) zatražio je pomoć liječnika zbog ukočenosti i gubitka prirodne roza boje nožnih prstiju nakon puta iz Londona u Manchester s klima uređajem podešenim na maksimum. Jedan prst posao je crn, a drugi poplavio.

"Bilo je užasno vruće", rekao je Ball koji je putovanje u sportskom Jaguaru s upaljenom klimom odlučio pretvoriti u terapiju za uobičajene ljetne tegobe, ubode komaraca.

"Nedavno su me izboli komarci ili neki drugi kukcu dok sam radio u vrtu, pa je bilo olakšanje osjetiti hladan zrak na nogama", rekao je.

"Skinuo sam cipelu i čarapu s lijeve noge koju ne koristim pri vožnji i klima uređaj imao upaljen preko jednog sata. Sve je bilo u redu do idućeg dana kada me u nozi počela probadati užasna bol".

Ballov liječnik također je ostao iznenađen, no ozlijede nije mogao drugačije protumačiti nego ozeblinama od klima uređaja.

"Tjedan dana trebam držati nogu na toplome, no srećom ozlijede nisu ozbiljne i neće ostaviti dugoročne posljedice", ustvrdio je Ball.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara