Varaždin pod ozbiljnom najezdom zombija!

Tekst: V.V.
Foto: Andrej Švoger/Cropix

JEDAN od najvećih istočnoeuropskih majstora filmske maske jučer je posjetio Varaždin! Međutim, nije Miroslav Lakobrija na drugoj večeri trash film festivala samo sjedio i provjeravao filmsku ponudu; imao je pune ruke posla s demonstracijom izrada filmskih maski, pretvarajući volontere festivala u zombije. I to prilično uspješno; kao dokaz prilažemo ove fotografije zaposjednutog Varaždina, koji ovih dana, tek tjedan nakon prpošnog španciranja, svijetu pokazuje crnu stranu visokog baroka.

Festival otvorila iskusna trešerica Marina Perazić

Trash film festival otvoren je u četvrtak, a već je rezervirao medijski prostor u svim domaćim tiskovinama i inim medijima. Jučer su organizatori na tome mogli zahvaliti Marini Perazić koja se u Varaždinu pojavila u maniri dive, a tako je bila i dočekana, a danas mnogobrojnim zombijima koji su gradom sinoć šetali.

Žiri festivala sastavljen od nimalo trešerskih likova: Knjaza, Grlića i Radakovića

Malom festivalu na kojem se ne prikazuju drame, dokumentarci ni art filmovi, već isključivo zabavni filmovi, ovakva pažnja medija sigurno godi. Domišljatošću organizatora nisu škodile ni Zlatne motorke, svojevrsni hommage kultnom "Masakru teksaškom pilom", koje će se u finalnoj večeri dodjeljivati festivalskim laureatima. Imperativ je: zabava, zabava, zabava i pretjerivanje u žanrovskim odrednicama, a o pobjednicima odlučuje žiri ove godine sastavljen od nimalo trešerskih karaktera: Rajka Grlića, Roberta Knjaza te Borivoja Radakovića, osnivača kontroverznog FAK-a.

Puno više od puke revije zabave i dokoličarenja

A ljudi od struke u vrućim ocjenjivačkim stolcima samo su dokaz da ovaj festival nije hrvatska inačica Zlatne maline, kako se ponekad (pogrešno) misli, a iako većina prikazanih filmova nastaje u skromnim produkcijama i filmovi često ispadaju zanatski nezgrapni, Trash Film Festival je mnogo više od puke revije gluposti i dokoličarenja. To je jedan veliki glam-trash događaj!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara