VIDEO Dojahao u Slunj i istog trena dobio ponudu za posao

VIDEO Dojahao u Slunj i istog trena dobio ponudu za posao
Foto, Video: Sanja Padjen

DOK je Indexova ekipa obilazila Slunj u sklopu serijala "Nevidljiva Hrvatska", u grad je ujahao mladić na konju. Mirno je prokaskao pločnikom te se zaustavio kad je shvatio da naši novinari žele popričati s njim.

"Zovem se Nebojša, imam 18 godina i ovo mi je prvi put da sam izjahao u grad", rekao je pa predstavio svog konja Lakija.

"Pilam drva u šumi, a završio sam osnovnu školu", dodao je Nebojša. 

Za to vrijeme Laki poslušno stoji nasred ulice, nekoliko metara od terase kafića. Prolaznici vade mobitele i fotografiraju neobični dvojac. Odjednom iz kafića je istrčao Dragan Smrzlić, direktor turističke zajednice koji je prije par sati ranije na Rastokama novinarima hvalio grad. Dotrčao je zapjenjeno do Nebojše i njegovog konja. Nešto su se dogovarali.

Dragan pita Nebojšu je li konj miran. Nebojša ne mora ni odgovarati, poslušni Laki stoji kao ukipljen. Da li se jahati, pita dalje direktor turističke zajednice. Nebojša potvrdno kima.

Pružaju ruke jedan drugome. Laki se ne miče. Dragan se vraća u kafić, nešto tipka u mobitel. Pitamo Nebojšu jesu dogovorili što. Nebojša sretno kima glavom.

Ponekad je dovoljno samo ujahati u grad da dobijete posao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara