Video - Jimmy Rip: Bit ćete jako ponosni što su ovi dečki iz Hrvatske

Tekst: Iva Milanović Litre
Foto: Goran Perešin
Video: Danilo Caković

KONCERTOM u zagrebačkoj Tvornici kulture završila je mini turneja varaždinskih rokera Voodoo Lizards te njihovih gostiju Jimmyja Ripa i Bernarda Fowlera. Žestoki rock`n`roll ritam, Ripova gitaristička virtuoznost i Fowlerova karizma, oduševili su veselo društvo koje se okupilo u Tvornici. "Super se osjećam. Zabavljamo se, a to je najvažnije", izjavio je nakon nastupa Bernard Fowler, jedan od najzaposlenijih i najsvestranijih američkih glazbenika te veliki prijatelj i pouzdani suradnik Rolling Stonesa. Iako na lijevoj ruci nosi znakoviti prsten, nije krio očaranost Hrvaticama, a ni sama zemlja ga nije ostavila ravnodušnim. "Sve je tako čisto i zeleno", stalno je ponavljao.

"Lakše bi im bilo da ostanu i pokušaju uspjeti od doma. Nadam se da se hrvatskoj publici sviđaju kao što se meni sviđaju. Potreban je samo jedan dobar album, samo jedna dobra pjesma da se otvore mnoga vrata. Podržavajte svoje lokalne rock`n`roll glazbenike. Ja sam tu kako bih podržao ove dečke i pogurao ih. Volio bih da sam imao nekoga takvog kada sam počinjao", rekao je Bernard, a Lizardsi, za koje mnogi kažu kako zvuče i izgledaju kao pravi američki rock`n`roll bend, su donekle suglasni s njim.

"Voodoo Lizards mogu biti veliki kao U2 ili Police"

"Možeš otići na jedan vremenski period vani, napraviti karijeru i vratiti se doma. Uvijek se vratiš na rodnu grudu, mami i tati, curi i baki", rekao je Jura, gitarist benda. Ipak, sve su im pjesme na engleskom jeziku i ne namjeravaju to mijenjati. "U našem slučaju je jezik barijera. Ograničava nas na hrvatsko tržište, a to ne želimo", dodao je. Dečki su se, također, ispričali Zadranima zbog neodržavanja koncerta, iako je bio planiran u sklopu turneje. "Ispričavamo se Zadranima, ali ni minimalni uvjeti nisu bili osigurani za koncert. Obećavamo da ćemo im to veoma brzo nadoknaditi", izjavio je bubnjar Saša.

U Zagrebu je, kao i u Varaždinu i Puli, s Voodoo Lizardsima na pozornici zasvirao i vrhunski session gitarist, producent i autor Jimmy Rip koji se u Hrvatskoj, točnije u Varaždinu, već udomaćio. Špancirao je, partijao, upoznao brojne ljude i naučio pokoju hrvatsku riječ. Sada, kada je turneja gotova, Rip i Lizardsi se zatvaraju u studio kako bi završili svoj prvi album. "To je rock album koji je namijenjen cijelom svijetu i zbog kojega će Hrvati biti jako ponosni, bit će jako ponosni što ovi dečki dolaze iz Hrvatske. Smatram da Voodoo Lizards mogu biti veliki kao U2 ili Police", rekao je Jimmy koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri, na pozornici ili u studiju, surađivao s Rolling Stonesima, Mickom Jaggerom, Patti Smith, Willijem Nelsonom, Rodom Stewartom i mnogim drugim svjetski poznatim glazbenicima, a u Hrvatsku je došao kako bi producirao novi album varaždinskih rokera. Taj, još neimenovani, nastupni album, za čiju je objavu zainteresirano nekoliko renomiranih izdavačkih kuća, bit će stvaran na dva kontinenta. Bend će snimke napraviti u Hrvatskoj, a miksat će se i masterirati u losanđeleskom studiju Jimmyja Ripa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara