VIDEO Najstarija stjuardesa na svijetu ima 82 godine i još leti: "Prije smo nosile vruće hlačice"

VIDEO Najstarija stjuardesa na svijetu ima 82 godine i još leti: "Prije smo nosile vruće hlačice"

Screenshot: Facebook

BETTE NASH najstarija je stjuardesa na svijetu. Ovaj tjedan puni 82 godine, no to je ne sprječava da još uvijek putnicima uljepšava iskustvo letenja.

"Prvi put sam letjela sa 16 godina i čim sam izašla iz aviona rekla sam da ću jednom postati stjuardesa", ispričala je Bette za AJ+. U službi je punih 60 godina i kaže da se mnogo toga promijenilo.

"Prije je bilo mnogo muškaraca, oni su radili, a žene bi dolazile u svojim krznenim kaputima, ukrasima i šeširima. Nije bilo japanki i tenisica kao danas", prisjetila se. 

Nisu se samo putnici promijenili, već i uniforme stjuardesa. "U 60-ima je sve postalo opuštenije, nosile smo lude uniforme. Nosile smo čak i vruće hlačice!" kaže Bette koja je u zrakoplovnoj industriji vidjela i doživjela sve. 

Za 50. godišnjicu rada, 2007. godine, priredili su joj "vodeni pozdrav" na pisti, prije uzlijetanja i tad se smijala na pomisao da bi mogla raditi još 10 godina. No danas još uvijek ne razmišlja o mirovini, a njezina titula najstarije stjuardese donijela joj je i slavu pa se putnici rado fotkaju s njom. 

U SAD-u piloti moraju u mirovinu sa 65 godina, no za stjuardese ne postoji takvo pravilo.

Bette danas nekoliko puta tjedno leti iz Washingtona u Boston, a sudeći prema njezinom duhu i energiji - to se neće tako skoro promijeniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara