Video: Skupina američkih kršćana okreće svijet protiv Opre Winfrey

SVIJETOM kruži video kojim se u pitanje žele dovesti religijska uvjerenja jedne od najutjecajnih žena na svijetu, Oprah Winfrey. Neki američki kršćani, naime,  žele uvjeriti svijet kako Oprah "raspiruje zlo", a video uradak s isječcima iz njenih emisija bi trebao biti dokaz tim navodnim sumnjama.

U videu, koji baca sotonske insinuacije na američku medijsku ikonu, kršćane se poziva da ugase televizor i posvete molitvi, sve to uz dramatičan ton glasa spikera, koji kao da najavljuje najnoviji film katastrofe.

Citiranjem njenih izjava, poput "Čovjek na križu je arhetipska slika. On je svaki muškarac i svaka žena", "Moj um je dio Božjeg uma. Ja sam vrlo sveta", "Moram se prisjetiti da grijeh ne postoji", "Jedina poruka raspeća jest da ti možeš prevladati križ", te brojnih drugih, želi se prikazati Oprah kao osobu sumnjivih, da ne kažemo sotonskih, uvjerenja. Ovo nije prvi put da je slavna voditeljica na udaru javnosti - prije nekoliko godina kritičari su joj zamjerali što svoja politička, vjerska i druga uvjerenja nameće publici koja joj već dvadeset godina "jede iz ruke".

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara