Video - Supertalent: Let 3 u Rijeci dobio konkurenciju zvanu Hot Stuff

Tekst: I.M.
Foto: Nova TV

NAKON dugotrajne potrage za Supertalentima diljem Hrvatske, prikazana je i prva emisija showa. Među stotinama kandidata koji su se prijavili na audicije bilo je svega - od plesača, preko pjevača do neshvaćenih umjetnika, a svi su imali isti cilj - osvojiti žiri i publiku te se plasirati među 50 kandidata koji će nastupiti u live emisijama. Žiri koji je imao težak zadatak odabrati najtalentiranije čine Enis Bešlagić, Dubravko Merlić i Nina Badrić.

Slijepi dječak iz Velike Gorice osvojio svojom izvedbom "Nothing Else Matters"

"Šljokičavi" Bruno iz Zagreba uvjeren je da može biti zvijezda u mjuziklu, ali od pjevanja "nije pokazao ni P". Žiri mu je rekao kako bi mu bilo bolje da se prijavio kao zabavljač. Simpatične sredovječne plesačice kan-kana izazvale su oduševljenje publike iako im je "svaka noga svoju politiku vodila".

Slijepi 14-godišnjak Franjo Lučić iz Velike Gorice odsvirao je na klavijaturama i otpjevao Metallicin "Nothing Else Matters". "Vjeruj mi, ja vidim, al nemam pojma svirati. Znači da si ti 10 puta bolji od mene", rekao mu je Enis. Svi članovi žirija rekli su mu "da".

Merlić "u životu nije vidi nešto gluplje" od nastupa osebujnog zagrebačkog umjetnika Emira

Slobodni 48-godišnji umjetnik Emir Ilijaš iz Zagreba za sebe kaže kako je "malo osebujniji umjetnik već 20 godina". Žiriju je odlučio pokazati malo karatea, malo bacanja noževa, a potom im i izrecitirati malo erotske poezije. "Prvo joj na vrata kuc kuc, poslije u sobi tuc tuc...", započeo je Emir. Njegov nastup Dubravka Merlića nije nimalo oduševio: "Ja nešto gluplje u životu nisam vidio".

Imitacijama Simone Gotovac, Aleksandre Grdić, konobarice Miki, ali i samog Enisa Bešlagića, Lara nasmijala žiri i publiku

Nakon zagrebačkih, na red su došli riječki kandidati. Dorian Hopper svojim glumačkim umijećem nije pretjerano oduševio žiri, a nisu ih nasmijale ni imitacije Mani Gotovac i Nives Celzijus u izvedbi Marija Gigovića.

No, 14-godišnja Lara Krizmanić žiri i publiku je uspjela nasmijati svojim imitacijama Simone Gotovac, Aleksandre Grdić, konobarice Miki, ali i samog Enisa Bešlagića.

Iako je pokazala pomalo jedinstveno umijeće - sviranje gajdi, 36-godišnja Anita Šteter, nije osvojila žiri. Dalje nije prošla ni romska plesna skupina, što je mlade djevojke razočaralo i razljutilo.

Hot Stuff oduševio žiri: "Meni se jako sviđa, jer se na vama vidi da se dobro zajebavate"

Plesna skupina Hot Stuff nasmijala je publiku i žiri do suza. Četvorica Riječana s umjetnim brkovima, odjevenih samo u bokserice, narančaste kućne ogrtače i s turbanima od ručnika na glavi, tri "da" su dobili tek kad je je jedan od njih sa sebe skinuo bokserice s natpisom "Nakiti mi bor".

"Meni se jako sviđa, jer se na vama vidi da se dobro zajebavate", rekao im je Enis. Hot Stuff je odgovorio: "To nam je i bio cilj, jer nismo baš neki plesači".

25-godišnji Andrej Škedel iz Rijeke oduševio je žiri svojim iluzijama. Kad je žiri njegovo zanimanje okarakterizirao kao "prodavanje magle", pitali su ga za koju stranku to čini, na što im je šaljivi Andrej odgovorio: "Za onu koja plati". Dobio je tri "da".

Tihomir svima pokazao što je to twirling!

Među kandidatima su se našli i koprivnički umirovljenički zbor, mali bubnjar Dominik Šabić te brojni plesači. Bila je tu i stand up komičarka, ali nikoga nije nasmijala lošim forama, a komentari žirija su je šokirali. 

Žiri su, pak, oduševile navijačice iz plesne skupine "Lana" iz Dugog Sela, daruvarska limena glazba te mladi Tihomir Bendelja iz Ludbrega, čiji je twirling nastup sve ostavio bez daha. Oduševio je čak i inače prilično skeptičnog Dubravka Merlića. Dobio je, očekivano i zasluženo, tri "da".

"Dijete leptir" sanja o tome da postane svjetski poznata glazbena zvijezda

Šibenski bend Polucija mozgova i njihov hit "Tko te jebe" oduševili su publiku i dobili "da" od Nine i Enisa. Bend iz Vodica i Tisnog, Helter Skelter, bio je još bolji - uz Ninu i Enisa, osvojili su i mrzovoljnog Merlića.

Ipak, pravo oduševljenje je izazvao bend Zatvor, kojeg čine dječaci starosti 11 do 13 godina. Jedan od njih, maleni bubnjar, je "dijete leptir", ali teška ga bolest (gotovo svaki dodir stvara otvorene rane na tijelu, op.a.) ne sprečava u tome da se trudi ostvariti svoje snove - želi postati svjetski poznata glazbena zvijezda.

Šećer na kraju - cirkuske akrobacije u izvedbi zanosne Kolumbijke

Xiomara Ratković, cirkuska umjetnica iz Kolumbije udana za Zadranina, ostavila je publiku i žiri bez daha svojim akrobacijama na zastoru.

"Meni ovo nije nešto neuobičajeno, jer u Bosni žene kad se udaju, isto ovako bježe kroz prozor", našalio se Enis. Xiomara je dobila tri "da". Nove talente koje je žiri pronašao diljem Hrvatske, publika će imati prilike upoznati idućeg petka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara