Video - Vesna Pusić o Vidoševiću: Njegova dobra osobina je ljepota

Tekst: A.M.
Foto: Mario Pusić, Nikša Stipaničev / CROPIX

KAKO bi vam što bolje predstavili kandidate u utrci za trećeg hrvatskog predsjednika odlučili smo ih upitati 12 osobnih pitanja, čiji će odgovori možda utjecati na mišljenje njihovih glasača. Najdraža knjiga, vic, najdraža robna marka, automobil iz snova, omiljeni bend, provod iz snova, najdraža glumica, najdraži film, Štimac ili Mamić, Thompson ili Džoni Štulić, Natali Dizdar ili Severina te dobre osobine protukandidata - pitanja su na koje su odgovorili Ivo Josipović, Nadan Vidošević, Damir Kajin, Dragan Primorac, Vesna Pusić, Boris Mikšić, Vesna Škare Ožbolt, Miroslav Tuđman, Josip Jurčević te Slavko Vukšić. Milan Bandić i Andrija Hebrang nisu željeli pred Indexove kamere. 

Na pitanje, koje mnogo govori o kandidatima - koje su osobine njihovih protukandidata, svatko je odgovorio na svoj način. Dok su neki naveli osobe i njihove vrline, drugi su vrlo diplomatski odgovorili na to pitanje, poput Miroslava Tuđmana koji smatra da personalni odnosi nemaju veze s predsjedničkim izborima.

"S obzirom na vrijednosti i ciljeve koji zagovaraju, tu se radi o kompetencijama, odlučnosti, hrabrosti i spremnosti da se taj program izvede. Na temelju toga treba ocjenjivati kandidate, a privatno svatko od njih može biti pristojna osoba. To nije dostatno da bi se odlučilo za nekog od ovih kandidata", odgovor je sina prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana.

Osim Tuđmana, skroman odgovor na postavljeno pitanje dao je Dragan Primorac. On, naime, smatra da su svi kandidati dobri ljudi, ali da je u ovoj utrci potrebno biti lider. "Hrvatskoj sada treba potpuno drugačija osoba, osoba koja će Hrvatsku povesti u budućnost", rekao je Primorac i tako vješto izbjegao odgovor na postavljeno pitanje.

Dobre osobine svojih protukandidata nisu naveli niti Vesna Škare Ožbolt i Slavko Vukšić. "Svi su oni dobri koji previše ne obećavaju, ali ima i onih koji realno govore upravo ono što ja smatram da je realno", smatra Vukšić - Gašo iz Našica. Vesna Škare Ožbolt priznala je pak da njezini protukandidati dobrih osobina zasigurno imaju, a kao jednu od njih navela je ambicioznost.

Nešto rječitiji bili su Boris Mikšić i Ivo Josipović. "Četiri godine sam bio u skupštini grada Zagreba, u mandatu gospodina Bandića i mogu reći da sam na puno projekata s njim dobro surađivao. On ima smisla i suha za socijalu. Populista je, mislim da mi se on od kandidata najviše sviđa i drago mi je da se kandidirao na ovim izborima. Nadao sam se da će i Sanader ići u ovu utrku, ali ipak je Bandić tu s nama", otkrio nam je vječni predsjednički kandidat Mikšić.


Ivo Josipović na riječima nije štedio, a vjerovali ili ne, svoje odgovore je upotpunio zvukovima klavira kojeg svira od djetinjstva. "Bandić je nepotkupljiv, Vidošević je skroman, Gospođa Pusić je nenametljiva, Primorac je originalan, Hebrang uvijek govori istinu, a Vesna Škare Ožbolt je prirodna", nabrojao je sveučilišni profesor i skladatelj koji uvjerljivo vodi na našim anketama.

Najviše komplimenata svojih protukandidata zasigurno je dobila Vesna Pusić. osim što ju je Josipović nazvao nenametljivom, Josip Jurčević rekao je da je njezina dobra osobina iskrenost. Damir Kajin pohvalio je obje Vesne, Vesnu Pusić te Vesnu Škare Ožbolt, za koje kaže da ih poznaje duže vrijeme te da su oduvijek imali korektne odnose.

Obostrane simpatije pokazali su Nadan Vidošević i Pusićka. "Kod gospođe Pusić mi se sviđa dosljednost", kratko je odgovorio Vidošević dok je predsjednica HNS-a pohvalila njegov izgled. "Kao dobru osobinu protukandidata izdvojila bih ljepotu Nadana Vidoševića", priznala nam je Pusićka.

Tijek predsjedničkih izbora možete pratiti na Indexovoj temi Predsjednički izbori 2009.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara