Više od trećina Hrvata prakticira nesiguran seks

Više od trećina Hrvata prakticira nesiguran seks

U GLOBALNOM istraživanju poznatog proizvođača prezervativa Durex, Hrvati su po sklonosti nesigurnom seksu na desetom mjestu. Najpažljiviji su Talijani, a najnemarniji Česi, Bugari i Kinezi.

Rezultati Durexovog istraživanja seksualnih navika objavljeni su u utorak (25. studeni), a prema njima najoprezniji ljubavnici na svijetu su Talijanu. Naime, samo 19% ispitanika iz Italije priznalo je da su vodili ljubav bez zaštite u zadnjih godinu dana.

Najgori po pitanju sigurnog seksa su Česi, njih čak 65 % prakticira nesiguran seks, a blizu su im i Bugari sa 62%, kao i Kinezi sa 59%.

Hrvati se nalaze na desetom mjestu s 37%, kojeg dijele s Novozelanđanima, a daleko nisu ni Australci i Englezi s 33% odnosno 30%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70% ispitanika iz Hrvatske izjavilo je da je zadovoljno sa svojim seksualnim životom, što ej samo 3% manje od svjetskog prosjeka. Seksualno najzadovoljnija nacija su Tajlanđani s impresivnih 92%, a najnezadovoljniji su Rusi s 59%.

Po učestalosti seksa Hrvati su peti na svijetu sa 144 seksualnih odnosa godišnje, čak 17 odnosa više od globalnog prosjeka.

U Durexovoj anketi ispitano je više od 150,000 ljudi iz 34 zemlje svijeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara