Vježbanjem protiv celulita

ZDRAVA prehrana, redovito vježbanje i korištenje proizvoda koji pomažu razgradnju nataloženih masti u masnim stanicama dobitna su kombinacija u borbi protiv celulita.

Više od 90 posto žena bar u jednom periodu života ima problema s celulitom, koji se najviše gomila na stražnjici, bokovima i bedrima.

Glavni uzrok nastanka celulita je neravnoteža između tvorbe i razgradnje masnoća, čemu uglavnom pogoduje nezdrava prehrana i hormonalne promjene. Ovo posjednje posebno je izraženo za vrijeme puberteta, trudnoće i menopauze. Uz to žensko tijelo "programirano" je da skladišti suvišne zalihe masnoća umjesto da ih koristi kao izvor energije, a sve kako bi bile "rezerva" za eventualnu trudnoću.

Kako bi se spriječilo nastajanje celulita važno je paziti na uravnoteženu prehranu koja treba sadržavati što manje ugljikohidrata i masnoća, kako tvorba masnoća u masnim stanicama ne bi premašila njihovu potrošnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovita tjelovježba je vrlo bitna. Redovitim vježbanjem ubrzava se razgradnja masnoća u masnim stanicama jer ih tijelo upotrebljava kao izvor energije. Plivanje, trčanje, brzo hodanje, aerobik, pilates i drugi sportovi zahtijevaju gibanje cijelog tijela i tjelesnu izdržljivost zbog čega pomažu razvijanju mišića i uklanjanju narančine kore.

U borbi protiv celulita uz zdravu prehranu i redovitio vježabanje pomažu i kvalitetni proizvodi protiv celulita. Oni djeluju u središtu masnih stanica na način da vraćaju ravnotežu između procesa tvorbe i razgradnje masnoća, odnosno ubrzavaju razgradnju i sprečavaju ponovnu tvorbu masnoća. Redovitom upotrebom smanjuje se volumen masnih stanica što je izvana vidljivo kao smanjenje izgleda narančine kore.

Pobjedu nad celulitom, kako preporučuju Vichyjevi stručnjaci, garantira kombinacija upotrebe proizvoda Liposyne i odgovarajuće tjelesne aktivnosti. Tjelovježba i istovremena uporaba njege Liposyne djeluju komplementarno ubrzavajući razgradnju masnoća u masnim stanicama, čime se smanjuje njihov volumen te celulit postepeno nestaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara