Vlasnik komadao meso pred očima vegana koji su prosvjedovali ispred njegovog restorana

Vlasnik komadao meso pred očima vegana koji su prosvjedovali ispred njegovog restorana

Screenshot: UNILAD/Instagram

ČINI se da se vlasniku restorana u Torontu nije baš svidjelo da gomila vegana prosvjeduje ispred njegovog objekta pa im je odlučio odgovoriti na prilično brutalan način.

Michael Hunter iz restorana Antler u izlog svog restorana donio je jelenski but i počeo ga komadati pred zgroženim prosvjednicima.

Vegani su od vlasnika napisima kredom na pločniku tražili da na meni uvrsti veganski odrezak, ali odgovor su dobili u obliku napisa "Divljač je novi kelj".

"Izabrali smo Antler jer njegovi vlasnici smatraju da jedu meso na etički način. To ne postoji. Bez obzira na to o kojoj se vrsti životinje radi i kako je uzgojena, ni jedna ne želi umrijeti. Kad je Michael došao u izlog rezati jelenski but, izgledao je poput luđaka koji provocira skupinu koja se bori za prava životinja", rekla je Marni Ugar koja je povela prosvjed.

S njom se složio i drugi aktivist, Len Goldberg.

"Nije dovoljno što je jadan jelen stradao i obitelj mu je uništena. Možda je imao obitelj, partnericu, djecu. Imao je svoje prijatelje, želje, osjećaje, strahove, dušu. Nije dosta što mu je oduzet život, nego se sad i njegovo tijelo komada kako bi se isprovocirali ljudi koji se brinu za dobrobit njegove vrste. Ovaj smo restoran izabrali upravo zato što ne samo da poslužuju tijela ubijenih životinja nego zapravo slave ta ubojstva. Na njihovom se Facebooku dobro vidi da uživaju u tome", kaže on.

 

A post shared by Antler (@antlerkitchenbar) on

Njihov je cilj, kažu, uvjeriti vlasnika restorana da uvede sve više veganskih obroka koji "poštuju životinje i ljudsko zdravlje", a nadaju se da će s vremenom potpuno izbaciti služenje mesa.

Vlasnik restorana za sad nije komentirao prosvjed.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara