Volkswagen Polo u "country" stilu

Volkswagen je na Essen Motor Show-u premijerno predstavio Polo u Cross izvedbi. Svojevrsni nasljednik Fun izvedbe stiže u salone tijekom veljače po cijeni od 15.150 eura.

Polo za slobodno vrijeme se optički osjetno razlikuje od izvornika. Dojam SUV modela dočaran je izraženom plastičnom zaštitom podvozja i boka vozila koji će putnike namjernike koji zastrane na makadam osloboditi neplaniranih troškova popravka lima.

Kako bi opravdao epitet terenca, automobil je 32 mm viši s ukupnom visinom od 1.537 mm. Ukupni dojam zaokružuju 17-inčni alu-naplatci s gumama mjera 215/40.

Specijana izvedba ima unaprijeđen interijer. Sportska sjedala, alu dekor, kožni volan i amblemi izvedbe najveće su novosti, dok je sve ostalo u pravilu ostalo neizmjenjeno.

Serijska oprema obuhvaća električne podizače svih stakala i centralno zaključavanje, dok je djeljiva stražnja klupa i grijanje prednjih sjedala dostupno uz nadoplatu. 

Polo Cross će se nuditi u pet motornih izvedbi, tri benzinske (1.2/64 KS, 1.4/75 KS, 1.4 16V/100 KS) i dvije dizelske (1.4/70 KS, 1.9/100 KS). Zanimljivo je da 1.4 FSI benzinac od 86 KS neće biti u ponudi, baš kao ni snažniji 1.9 TDI od 130 KS.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara