Vozači Forda i BMW-a su najgori

NAJNOVIJE istraživanje koje je proveo Quoteacar.co.uk, Internet glasnik osiguravajuće tvrtke Allen i Allen ruši mitove vezane uz pojedine marke automobila.

Anketa u kojoj je 400 klijenata bilo upitano uz koju automobilsku marku vežu najgore vozače, odnosno koju  marku automobila voze najgori vozači donosi iznenađujuće rezultate. Prema njima treba posebno obratiti pažnju na sudionike u prometu koji voze Ford ili BMW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije marke su osvojile po 13 % glasova, a odmah iza njih nalaze se vozači Opela sa 8-postotnim udjelom. Očito je da su se i u Velikoj Britaniji duboko u pamćenje urezali mnogobrojni mantisti, te "apsolutni vladari ceste" odnosno vozači Kadetta i Astri. Pomalo neočekivano s obzirom da je u Europi donedavno bilo uvriježeno mišljenje da, primjerice, automobile marke Volvo voze spori vozači, koji itekako znaju zasmetati na cesti.

Na samom dnu se nalaze mnogobrojne skupe marke, kao što su Bentley i Aston Martin. Očito ispitanici smatraju da vozači skupocjenih automobila pridaju više pozornosti u prometu, jer se svako oštećenje skupo plaća. Dobro su prošle i neke pomalo konfekcijske marke kao što su Hyundai, Kia i Suzuki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara