Zagrepčani će sutra vidjeti najiščekivanije vozilo na svijetu

Zagrepčani će sutra vidjeti najiščekivanije vozilo na svijetu
Foto: Press

U SKLOPU projekta “Domovina Nikole Tesle”, na zagrebačkom Cvjetnom trgu sutra će se predstaviti najiščekivanije vozilo na svijetu, električni Tesla Model 3.

Vozilo koje je prilikom prvog predstavljanja u proljeće prošle godine pobudilo nezapamćeni interes i rezervacije preko 400.000 vozila, simbolizira tranziciju do pristupačnog električnog vozila s velikim dosegom i najnaprednijom tehnologijom iz budućnosti. Građani će moći izbliže pogledati Tesla Model S i Tesla Model X. Automobili će se na Cvjetnim trgu nalaziti od podneva do 18 sati.

"Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2018. posvećenom održivom razvoju, poruka koju želimo poslati prezentacijom ovog i u vrlo skoroj budućnosti i drugih naprednih i dostupnih električnih vozila, je da uz edukacije i veći razvoj infrastrukture od električnih vozila mogu imati koristi svi, a pogotovo je važna njihova upotreba unutar gradskih središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke. Rana adaptacija novih tehnologija, jedinstvena je prilika za našu zemlju za otvaranje novih radnih mjesta i osjetno jačanje vlastitih proizvodnih energetskih kapaciteta kroz obnovljive izvore energije. Tako će se smanjiti sada veliki uvoz električne energije (oko 40 posto) i zadržati milijarde kuna unutar Hrvatske", poručuju organizatori predstavljanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara