Započelo snimanje prve hrvatske krimi serije "Balkan Inc."

U KOPRODUKCIJI Nove TV, POP TV-a i Pink TV-a započelo je snimanje prve hrvatske kriminalističke serije nazvane "Balkan Inc", a serija će se baviti dogodovštinama okorjelog zagrebačkog policajca Marka Prilike - Čensa.

Kako doznajemo od Nove TV, snimanje serije trajat će 50 dana. "Balkan Inc." snimat će se na više od 200 lokacija u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, pri čemu je zasad podijeljeno 105 glumačkih uloga. Prilikom snimanja bit će korišteno četrdesetak automobila i dvadesetak tipova oružja, kažu na Novoj TV.

Seriju redateljski potpisuje Boštjan Vrhovec, scenarist je Robert Napta, a glavne uloge pripale su Aleksandru Cvjetkoviću, Mustafi Nadareviću, Damiru Markovini, Nives Ivanković, Ivanu Brkiću, Vedranu Mlikotu, Goranu Grgiću, Marinku Prgi, Dejanu Aćimoviću, Matiji Prskalo i Jasni Bilušić.

"Balkan Inc." bavi se avanturama zagrebačkog policajca Marka Prilike - Čensa (Aleksandar Cvjetković), kojeg mlađe kolege gledaju kao nedodirljivu policijsku legendu i na piću nakon posla prepričavaju zgode iz njegove detektivske karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čens poštuje zanat, ali nastoji napraviti i više od toga. Čovjek je sklon osobnom probitku u materijalnom smislu, pomalo je usporen, pa čak i lijen. Ima 46 godina, nikad se nije ženio, srce mu služi samo za regulaciju krvotoka. Živi kao vuk samotnjak u malom stanu, u novogradnji, negdje na Trešnjevci. Iako previše pije, povremeno se drogira i živi nezdravim životom, još uvijek je u dobroj formi, visok je i snažan kao bik, a žene mu ne mogu odoljeti. Zapravo, u ženskarenju je Čens pronašao i neki svoj smisao života.

Na poslu sobu za inspektore krim-odjela Čens dijeli s partnerom Stipom i još s dvojicom kolega, Miličićem i Omerovićem. Pero Miličić i Hasan Omerović dvojac su bez kormilara, lijeni i primitivni. Čens ih zove Mujo i Haso. Tu je i  Bero Filipović, bivši udbaš s kojim se Čens prepirao još u komunizmu. Sada je situacija drukčija, Bero je Čensu šef i prividno dobro surađuju.

Priča postane zamršena kada se dogode dva ubojstva, oba Čensovih ljubavnica. Čens pokreće istragu, a otkrića koja će pritom otkriti zauvijek će mu promijenit život kao i ostalim sudionicima te priče.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara