Zašto princeze Eugenie i Beatrice ne nose tijaru, a Meghan Markle nosi?

Zašto princeze Eugenie i Beatrice ne nose tijaru, a Meghan Markle nosi?
Instagram

IAKO se tako ne čini, britanska kraljevska obitelj je mnogobrojna. Premda su u medijima većinom prinčevi William i Harry te njihove supruge, najužu kraljičinu obitelj čine i djeca njezinih sinova Andrewa, Edwarda i kćeri Anne, koji su javnosti manje poznati. 

Kraljica ima četvero djece - princa Charlesa, princezu Anne, te prinčeve Andrewa i Edwarda. Kćeri princa Andrewa su princeze Eugenie i Beatrice, koje su nakon Williama i Harryja najpoznatije kraljičine unuke. Iako su također rođenjem princeze, Eugenie i Beatrice vode drugačije živote nego djeca prijestolonasljednika Charlesa. Princeze rade, koriste društvene mreže, a njihov način života nije pod prevelikim povećalom.

Beatrice i Eugenie ne nose tijare, a mnogi su se zapitali zašto im to nije dozvoljeno. Razlog je jednostavan - još se nisu udale. Članice kraljevske obitelji tijare nose tek kad se udaju, a prvi put je nose na dan vjenčanja. Također, tijara se (osim na dan vjenčanja) nosi isključivo na večernje prijeme, a ona je znak da je dama u braku i da su udvarači nepoželjni.

 

My beautiful big sissy!

Objavu dijeli Princess Eugenie (@princesseugenie)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara