Žena kojoj su se čitav život rugali zbog imena i prezimena postala doktorica

Žena kojoj su se čitav život rugali zbog imena i prezimena postala doktorica
Foto: Facebook

ŽENA koja je čitav život pokušavala prihvatiti neobično ime koje su joj dali roditelji stekla je doktorat.

Marijuana Pepsi Vandyck (46) odbijala je promijeniti ime kako bi pokazala sebi i drugima da je moguće prevladati prepreke. Majka jednog djeteta, prošli mjesec i službeno je postala dr. Marijuana Pepsi nakon što je stekla doktorat na Sveučilištu u Wisconsinu.

Za Milwaukee Journal Sentinel Marijuana je rekla da je njezina mama Maggie Johnson odabrala to ime za nju jer je smatrala da će je "odvesti oko svijeta". Inače, Marijuana ima i dvije sestre - Kimberly i Robin.

Vandyck koja je napustila nestabilan dom kad je imala 15 godina, završila je srednju školu i nastavila studirati. Vrlo brzo samoj sebi obećala je da će doktorirati, prenosi Daily Mail.

Kaže kako su joj se u školi rugali, a učitelji i šefovi pokušavali su je nagovoriti da legalno promijeni ime, no ona je to odbila. "Ljudi od toga prave tako veliku stvar, nisam se mogla izvući", rekla je.

I tema njezinog doktorata povezana je s njezinim imenom: "Crna imena u bijelim učionicama: Ponašanje učitelja i percepcija učenika". Vandyck je rekla da su studenti koje je intervjuirala za svoju tezu imali slična iskustva s odrastanjem u kojima su ih nastavnici više puta ispitivali o imenima.

Marijuana Pepsi zaposlena je na koledžu Beloit, fakultetu liberalnih umjetnosti u Wisconsinu, i kaže da unatoč svom imenu, nikad nije pušila marihuanu te ne pije Pepsi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara