Ženski orgazam ovisi i o genima

KAKO TVRDE britanski znanstvenici, razlog zbog kojeg neke žene imaju problema s postizanjem orgazma leži u njihovim genima.

Istraživanje koje su proveli na 4000 ženskih blizanki pokazalo je kako orgazam ne ovisi samo o psihološko - socijalnim činiteljima kako se dosada smatralo.

Ovo otkriće može ženama omogućiti da se spetljaju s muškarcem koji ih zaista može zadovoljiti. Saznanjem koji su geni najvažniji može se otvoriti put medicini i određenim lijekovima za pomoć u postizanju "blaženstva".

Istraživanjem se ustvrdilo i kako žene koje lako postižu orgazam mogu biti zadovoljne s muškarcem koji i nije toliko vješt u krevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Tim Spector skupa s kolegama je iznio rezultate DNA testova na uzorku od 4000 žena u dobi od 19 - 38 godina, od kojih su pola jednojajčane, a pola dvojajčane blizanke.

Zaključno, studija je pokazala kako je frekvencija orgazma veća za identične, nego za neidentične žene, u čemu znanstvenici vide isključivo utjecaj gena.

Ostali zanimljivi podaci govore kako trećina rijetko ili nikad ne postiže orgazam, dok na one sretnije otpada tek jedna desetina.

Zbog toga su žene sve više osuđene na postizanje orgazma putem masturbacije, što naravo, s muškarcima nije slučaj. Oni ne postižu orgazam, kako se navodi, u tek neznatnih 2% slučajeva tijekom seksualnog čina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara