Zmija u očaju ušla u bazen da se riješi parazita koji su je živu proždirali

Zmija u očaju ušla u bazen da se riješi parazita koji su je živu proždirali
Foto: Facebook

ORGANIZACIJA za lov i zaštitu zmija spasila je golemog pitona iz bazena gdje je završio u očajničkom pokušaju da se riješi velikog broja krpelja koji su ga cijelog prekrili. Na Facebook stranici Gold Coast and Brisbane Snake Catcher objavili su fotke i video zmije načičkane krpeljima. 

Zmiju koja pripada vrsti dijamantni piton (Morelia spilota) su pronašli kako pluta u bazenu u australskom gradu Gold Coast, te je hitno prevezena u veterinarsku kliniku gdje su na njoj pronašli čak 511 krpelja, prenosi BBC. 

Tony Harris, koji je ulovio zmiju, za BBC je rekao kako pretpostavlja da je piton ušao u bazen kako bi pokušao utopiti nametnike. 

"Bilo je očito da mu je jako neugodno. Cijela glava mu je bila otečena i prekrivena parazitima koji su se hranili na njemu. Uklanjanje krpelja bilo je kao da u rukama imate vrećicu špekula koje se miču", rekao je. 

Dodao je da u 26 godina svoje karijere nikad nije vidio ovakav slučaj. 

Profesor Bryan Fry sa Sveučilišta u Queenslandu objasnio je da nije rijetkost da zmije u divljini imaju na sebi mali broj parazita, no da je ovako velika količina krpelja dokaz da je zmija i ranije bila bolesna. 

"Životinja je bila u jako teškom stanju i nije se sama mogla obraniti. Sumnjam da bi preživjela da je nismo pronašli i spasili", zaključio je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara