"Zvijezde pjevaju" počele uz puno falševa, treme i pokoji voditeljski biser

NIKŠA KUŠELJ i Ivana Kindl najviše su oduševili žiri u prvoj emisiji nove sezone showa "Zvijezde pjevaju", koji će se narednih osam tjedana boriti za gledanost s adutima konkurentskih televizija. Njihovom izvedbom pjesme "Odjednom ti" te voluminoznim glasom zvijezde filma "Konjanik" posebno je zadovoljna bila inače stroga Martina Tomčić ("Ja sam apsolutno pod dojmom! Svaka čast!"), a razočaranje večeri bili su Ervin Baučić i Marijana Mikulić iz "Ponosa Ratkajevih", koju je trema doslovno - pregazila.

Osam pjevačkih parova za novu sezonu showa zagrijavalo se pop pjesmama, a mnogi su već u prvoj emisiji pokazali da će se za naklonost žirija i publike boriti raznim trikovima - Pjer Žardin i Jelena Radan pjesmu su izveli na francuskom, Željko Tomac je recitirao dok je Maja Blagdan pjevala, a Karmela Vukov-Colić i Đani Stipaničev odabrali su, gle čuda, pjesmu "Sanjaj me", koju je napisao član žirija Rajko Dujmić.

Marijana Batinić "ubola pokoju notu", ali žiri oduševila glasom

Splitske uzdanice Marijana Batinić i Giuliano igrali su na sigurno, odabravši pjesmu "Ni da mora nestane", a žiri je ostao ugodno iznenađen Marijaninim "voluminoznim altom" (koji je, moramo dodati, rijetko pogađao intonaciju). Prilično nesiguran bio je i Goran Navojec u duetu s Marijom Husar, a Mila Elegović, čiji je mentor Jacques Houdek, svim se silama trudila da ne podsjeća na svoju najpoznatiju glumačku ulogu - iritantnu Irenu iz "Bitangi i princeza".

Publiku su u HTV-ovom studiju sačinjavali više ili manje poznata lica iz društvene kronike - Marijanu je bodrila kolegica Petra Nižetić, Giuliana supruga Kristina, a Milu, Đanija i Ervina cijela plejada uzdanica zagrebačkog kazališta Komedija. Tradicionalno, najviše se buke stvaralo prije nastupa HTV-ovih djelatnika (ove sezone to su Karmela i Željko), a voditeljica Barbara Kolar nedavno osvojeni Ekran opravdala je dosjetkama koje su kod natjecatelja, a prvenstveno debitanata, razbile početnu tremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favorita još nema na vidiku

"Dobro ste počeli, od vas puno očekujemo", rekao je žiri apsolutno svakom paru, tako da se, unatoč prvim ocjenama koje su u prvi plan gurnule Nikšu i Ivanu te, drugu godinu zaredom, Jacquesa, ovog puta s Milom Elegović, favoriti još ne naziru. Zahvaljujući negodovanju Husa Hasenefendića u prvoj sezoni, mnogi su parovi odustali od "lutanja inozemnim top listama" te se deklarirali kao "pobornici svega što je hrvatsko, a posebice glazbe".

Ipak, izvedbe za pamćenje još uvijek očekujemo, a parovi su i sami priznali kako su prvu emisiju shvatili kao zagrijavanje, a u nastavak sezone ulaze puno ambicioznije, što će se, najavljuju, vidjeti već iduće subote. Naćulite uši, pravi show tek slijedi - barem tako kažu.

Dorijan Klarić
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara