7 aduta koji će spasiti baš svaku trudnicu

7 aduta koji će spasiti baš svaku trudnicu

Foto: 123rf

POSTOJE neki proizvodi koji itekako olakšavaju trudnoću, a obično za njih doznamo usmenom predajom. Od čaja koji pomaže s naotečenošću do vode koja sprečava žgaravicu, ovo su moji spasitelji.
 
Kad sam nedavno sjela s prijateljicom koja je također trudna, ali prvi put, i počela joj nabrajati što joj može pomoći kod koje tegobe shvatila sam koliko proizvoda zapravo otkrijemo u trudnoći kako bi si pomogle s raznim sitnim (i krupnijim) tegobama. Zato sam ih odlučila i ovako popisati, a pozivam sve vas koji čitate ovaj tekst da dopišete one koji su pomogli vama.

Čaj od koprive je čudesan za otečenost. Zapravo, protiv nje. Ok, sve mi pred kraj trudnoće počnemo luđački zadržavati vodu i potpuno se problem ne može riješiti, ali čajem od koprive se može puno, puno ublažiti. Meni ga je preporučila prijateljica, kojoj ga je preporučila njena ginekologica, i uvjerila sam se da je sjajan. Nema ružan okus (biljno, ali podnošljivo čak i nekom tko ne voli čajeve), potiče rad bubrega i bogat je željezom. Prepručuje se i dojiljama i trudnicama, a učinak na naotečenost možete vidjeti doslovno nakon dan ili dva. Možete ga kupiti svugdje, ne morate u apoteku i stvarno pomaže.

Mekinje spašavaju probavu. Tko je bio na dukanovoj dijeti sigurno zna za mekinje. Ako imate problema sa zatvorom, probajte u svoju prehranu ubaciti 1 jogurt u kojem ste pustili da se razmoči velika žlica mekinja. Iako zvuči kao nešto što ne želite jesti u prvom tromjesečju  ako vam je muka, primjetila sam da ta kombinacija nije samo dobra za probavu, već nekako i smiri želudac. Istina, nekad sam morala sama sebe nagovarati da ih pojedem, ali stvarno je bolje nego patiti s lošom probavom ili trošiti laksative.
 
DonatMg protiv žgaravice. Ako sam u prošloj trudnoći imala neku veliku tegobu, to je definitivno bila žgaravica. Posljednje tromjesečje sam imala konstantnu žgaravicu, 90 dana gotovo neprestane žgaravice. Imala sam toliku žgaravicu da sam mislila da ću roditi najdlakavije dijete u povijeti svemira (znate one bapske priče – ako imaš žgaravicu, dijete će imati puno kose). Kad sam rodila gotovo ćelavog Jakova definitivno sam se uvjerila  da su to samo priče, ali to ne mijenja činjenicu da sam propatila svoje s tim vječnim osjećajem žarenja. Jedino što mi je pomagalo bio je DonatMg. Uvijek smo imali par litara doma da mi slučajno ne bi ponestalo i još dan danas kad vidim nekog da kupuje tu mineralnu vodu prvo pomislim da ima trudnicu doma.

Jastuk za dojenje za udobniji san. Kad sam prvi put čula za jastuke za dojenje bila sam izuzetno skeptična. Zapravo, mislila sam da je to potpuna glupost.’Što sve neće izmisliti da uzmu naivnim ženama novce’… Ali, kad sam dobila jastuk za dojenje, shvatila sam da sam bila nepotrebno cinična. Izvrsni su! Nisu samo super za dojenje, jer se stvarno lakše možete namjestiti dok je beba mala, super su i dok ste trudni, jer pomažu da se udobnije namjestite za spavanje.

>>>Od iPoda za vaginu do madraca s rupom - trudnički proizvodi za koje niste ni znale da postoje<<<

Banane
, i da, mislim na najobičnije banane. Najobičnije voće na svijetu, ono što uvijek ima broj 1 na vagi valjda u svakom dućanu u svemiru. Mogla bi pisati odu banani. U ovoj trudnoći sam imala valjda sve mučnine koje sam propustila prošli put, i jedino što mi je trenutno zaustavljalo taj užasan osjećaj su banane. Nikakvi krekeri, nikakav čaj od đumbira (iako neke cure kažu da im je on super). Za mene, broj jedan protiv mučnina su banane.

Cipele pune pete možda nisu lijepe ali… Uvijek kad vidim trudnicu u potpuno ravnim cipelama, a to je često, dođe mi da joj održim lekciju o venama. Zimi puno trudnih djevojaka hoda u Uggsicama, ljeti u japankama, potpuno ravnim, često gumenim. Da, tako je možda najudobnije, ali postoji nešto na što rijetko koji ginekolog upozori žene, a to je prevencija problema s venama. Žensko tijelo sklonije je venskim bolestima, a mnoge lijepe ženske noge u srednjim godinama izgledaju ružnije zbog pojave vena. To nije samo kozmetički problem, već zna biti itekako bolno. Možda vam se čini kao daleka budućnost, ali jedna od stvari koje možete učiniti da to spriječite je izbjegavati potpuno ravnu obuću dok ste trudne. Postoji sredina između vrtoglavih peta i potpuno ravnog, od oko 4 centimetra, koja je najbolja za kičmu i za vene – pronađite ju. Noge i leđa biti će vam zahvalni.

Trudničke najlonke nisu bacanje novca, barem ne ako pitate mene. Trudnoća traje veći dio godine, i svaka trudnica se mora snalaziti s odjećom u nekoliko različitih godišnjih doba. Ako ste kod kuće cijelu trudnoću, to je sigurno lakše, ali ako radite i dalje se morate pristojno obući za posao. Neke žene obožavaju tajice, i nose ih veći dio trudnoće, ali ako niste jedna od njih (ja na primjer nisam) isplati se investirati u trudničke najlonke. Ja ih kupujem u H&M-u, i stvarno ih volim. Budimo realni, ionako ne nosite najlonke dulje od par mjeseci, pa zašto onda ne bi kupili neke koje će prigrliti vaš novi trbuh?Izvor: BitiMama
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara