Bestseler genijalnog Joa Nesbøa čitajte na Indexu!

 Foto: Fokus, Shutterstock

VJERUJEMO da rado odmarate uz uzbudljive krimiće poznatog autora Joa Nesbøa. No, jeste li znale da on također piše i dječje knjige? Taj norveški autor dugo je razmišljao o ideji da napiše knjigu za djecu, a proveo ju je u dijelo kad ga je za vrijeme ručka njegova kćer zamolila da joj izmisli priču. I tako je nastao još jedan Nesbøv bestseler, ovaj put o desetogodišnjem mršavku imenom Mrva, njegovoj novostečenoj prijateljici Lisi i jednom ekscentričnom znanstveniku - doktoru Proktoru.
 
Čak i ako vaš školarac nije ljubitelj čitanja, sigurni smo da će ga ovaj duhovit način pisanja svakako zainteresirati, a ako je vaše dijete malo mlađe - čitajte mu vi. Jako je važno čitati djeci svih uzrasta, ne samo najmlađima. Glasno čitanje odraslih djeci proširuje njihovo generalno znanje i vokabular. Također, zasigurno ćete se i na taj način povezati, otkriti nove zajedničke teme, smijati se, a čitanje knjige može postati i vaš omiljeni ritual. Zapamtite! Samo 15 minuta dnevno glasnog čitanja pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju.
 
Svaki ponedjeljak i petak u 19 sati u rubrici Mame objavit ćemo po jedno poglavlje urnebesno duhovite knjige - Prdoprah doktora Proktora!
 
Kako bismo vam bolje opisali knjigu, prenosimo opis koji se nalazi na koricama knjige: 
 
"Bila jednom jedna divna princeza koja je živjela u palači okruženoj ogromnim vrtom s najljepšim ružama i orhidejama. Ali ovo je jedna posve druga priča. U njoj se, naprotiv, radi o prdežu. Ne o onakvom malom puzavcu kojeg lukavo ispustiš pod satom matematike tako da nitko ne primijeti. Nipošto. Ovdje govorimo o pucnju iz topa, o prdežu koji pregori rupu na hlačama i šalje male dječake u svemir – i natrag.  I u njoj se još malo radi o zločestim blizancima, mongolskim vodenim voluharicama, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim udavima. No najviše od svega u njoj se radi o tome što se događa kad se majušni Mrva s vatrenocrvenom kosom useli u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora jednog suncem okupanog dana malo prije 17. svibnja. Ovo je priča o prijateljstvu prdežu."
 
Ovaj senzacionalni dječji bestseler omogućio vam je Fokus
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara