Četiri stvari koje se zauvijek promijene nakon rođenja djeteta

Foto: Shutterstock 

VAŠE tijelo se pretvorilo u stroj za hranjenje i tješenje bebe, vaš partner je postao tata, a vi ste naučili kako izravnati sve nabore na dječjim pidžamama. Evo još nekoliko stavari za koje možda niste ni svjesni da su se promijenile zauvijek jednom kada ste postali roditelj. 


1. Zaboravite na prospavane noći
 
Vjerojatno niste razmišljali o ovome prije nego ste postali roditelj. Naravno da možete imati dadilju koja će pričuvati dijete dok ste vi na romantičnoj večeri s partnerom, ali to ne mijenja činjenicu da svejedno morate ustati rano ujutro i još nekoliko puta tijekom noći, bez obzira kada ste se vratili s večere.
 
Vjerojatno će vam nedostajati dani kada je vikend značio izležavanje u krevetu do kasno popodne, ali i vrijeme nakon poroda ima svoje ljepote. Moći ćete gledati izlazak sunca, osjetiti svjež miris zraka u šest sati ujutro ljeti, mir u parku prije nego dođu velika djeca i napokon ćete razumjeti fenomen ručanja prije podneva.

2. Govorit ćete čudne stvari svakog dana
 
Kada postanete roditelj počinjete govoriti kao roditelj. Ovo je nešto što svi očekuju pa nije veliki šok kada se čujete kako govorite: "Još samo jedan zalogaj!" ili " Razumjet ćeš kad budeš stariji." Ono što iznenađuje su smiješne konverzacije koje imate sa svojom djecom: "Ako ti je hladno, obuci odjeću koju si skinuo sa sebe!", " Ne mogu ti pokazati sliku prije nego ju uslikam.!" ili " Ne češkaj stražnjicu za vrijeme jela!"
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ali postoji i lijepa strana života u zemlji čuda 24/7. Ako ste roditelj male djece to znači da ste osuđeni na "kompleksne" razgovore o izmišljenim životinjama, životu lutaka i da li su vukovi/vile/stabla od kolača /zli ljudi stvarni. To je svakako bolje od tema o kojima odrasli pričaju. 
 
3. Sve je zastrašujuće
 
Kada postanete roditelj, svijet odjednom postanje strašno mjesto puno opasnosti za vaše dijete. Roditeljstvo u ljudima budi empatiju pa mame često suosjećaju s cijelim svijetom, imaju problema s gledanjem potresnih vijesti ili horor filmova. 

4. Nemate vremena za gluposti
 
Jednom kada postanete roditelj više nemate vremena za pretvaranje. Do sada ste uvijek bez pogovora ostajali duže na poslu? Više ne možete, jer vas netko doma čeka da mu otpjevate uspavanku. Svi oni "prijatelji" koji puno traže, a malo daju za uzvrat više ne mogu biti dio vašeg života, jer jednostavno nemate vremena. Ono što je super kod roditeljstva je što na neki način pročistite svoj život i usredotočite se samo na stvari koje su važne: vaša obitelj i vaše dijete. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara