Inovativna metoda: Profesor uveo red u razredu prijetnjom da će otkriti tko sljedeći umire u Igri prijestolja

Video: YouTube

KADA dopunska nastava, dodatna zadaća ili oduzimanje mobitela ne funkcioniraju kao kazne, izmučeni učitelji moraju postati mnogo kreativniji.

Medije je nedavno obišla o vijest o profesoru matematike u jednoj belgijskoj srednjoj školi koji je imao problema s održavanjem reda na satu. Na kraju je učenike pitao tko gleda popularnu HBO-ovu seriju Igra prijestolja, snimljenu prema romanima Georgea R.R. Martina, koje će se četvrta sezona početi prikazivati početkom travnja.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada je tri četvrtine razreda diglo ruke, profesor je rekao da je pročitao sve knjige (dosad je objavljeno pet od planiranih sedam) te upozorio razred da će odsad, svaki put kada u učionici postane prebučno, na ploču napisati ime lika koji sljedeći umire u serijalu.

Vijest o inovativnoj pedagoškoj metodi nepoznatog profesora otkrivena je nakon što su učenici o njoj pisali na društvenim mrežama. Jedan od tinejdžera koji se nalazio u učionici napisao je da je od tog trenutka u učionici zavladala potpuna tišina, prenose strani mediji, pozivajući se na belgijski portal Nieuwsblad.be.

Iako je neprovjerena, s obzirom na popularnost serije i količinu mrtvih likova u knjigama i seriji, priča zvuči poprilično uvjerljivo.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara