Jesenska juhica od jabuka i bundeva

Jesenska juhica od jabuka i bundeva

Foto: Shutterstock

OVA ukusna juha pravo je jelo za ugrijati se u maglovite jesenske večeri. Priprema je kratka i jednostavna, a jelo ukusno i zasitno.

Sastojci:

1 žlica maslaca

1 crveni luk

2 zelene jabuke ( oguljene i narezane)

1 kg butternut tikve narezane na kocke

1 l pilećeg temeljca

1 lovorov list

1 žličica soli

papar po želji

Priprema:

Rastopite maslac na srednje jakoj vatri.

Pirjajte luk dok ne omekša i ne počne dobivati boju (desetak minuta).

Dodajte temeljac, tikvu, jabuku, lovor, sol i papar.

Temeljac možete zamijeniti vodom uz dodatak kocke za juhu.

Kuhajte pola sata.

Kada je juha kuhana odvojite lovorov list, a juhu usitnite štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu.

Rasporedite juhu u zdjelice i ukrasite s malo maslinovog ulja.

Po želji možete dodati kockice kruha koje ste začinili s malo maslinovog ulja i bosiljka i ispekli u pećnici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara