Kako bebin ritam prilagoditi sve dužim danima i ljepšem vremenu?

Kako bebin ritam prilagoditi sve dužim danima i ljepšem vremenu?
Foto: Shutterstock
 
KAKO se blizi proljeće dani su sve duži, na što se odrasli vrlo lako i sa zadovoljstvom prilagođavaju. No kako prilagoditi bebin ritam zrakama sunca i sve ljepšem vremenu?
 
Dobra vijest je da se djeca, pa tako i male bebe, znatno lakše prilagođavaju ljetnom računanju vremena. Započnite sa redovitim buđenjem djeteta u isto vrijeme, pa neka i odlasci na spavanje budu postepeno prilagođeni. Već nakon tjedan dana dijete se vrlo lako može prilagoditi novom rasporedu spavanja i buđenja. Štoviše, mnogo lakša je prilagodba kod male djece nego što će to biti vama.
 
Ako je vaše dijete velika spavalica, važno je na vrijeme početi prilagodbu na promjenu kazaljki na satu. Sjetite se da ovu promjenu uvodite zbog svog odlaska na posao, a ne zbog djeteta i imajte razumijevanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kod malih beba treba vrijeme hranjenja i ostalih dnevnih rutina postepeno  mijenjati kako, ukoliko dojite, ne biste izgubili mlijeko dok se dijete ne prilagodi.
 
Omogućite djetetu zamračen prostor kada krene na spavanje, te prije buđenja djeteta razmaknite zastore i podignite rolete. Izaberite zanimljivu i šarenu budilicu za dijete kada postane malo veće.
 
Tako će od malih nogu dijete lakše razumjeti raspored i slijediti ga.
Ako problemi sa spavanjem postoje, pokušajte se djelomično prilagoditi djetetovom rutini prije nego ju pokušate mijenjati. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara