Kašica od marelica i riže
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
PRILIKOM kupovine i branja marelica imajte na umu da ih treba kupovati tek kada su zrele, jer ovo voće ne dozrijeva nakon branja kao što je to slučaj kod mnogo voća, pa će vjerojatno prije strunuti nego dobiti malo prirodne slatkoće. Vrlo su bogate kalijem, a dobar su izvor i folne kiseline, vitamina B i E.
Sastojci:
2 marelice
1 žlica kuhanog prosa ili riže
Priprema:
Marelice prije korištenja temeljito operite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuhani proso ili rižu, zajedno s malo malo vode u kojoj se kuhalo ubacite u zdjelicu.
Marelice ogulite i usitnite vilicom.
Dodajte toploj riži ili prosu i dobro promiješajte.
Ako želite uštedjeti na vremenu rižu i proso možete zamijeniti rižinim pahuljicama. U tom slučaju dodajte malo izdojenog mlijeka ili vode kako bi se smjesa lakše pretvorila u kašicu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati