Riblje kašice
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
RIBE sadrže visokovrijedne sastojke, no riblje kašice zahtijevaju poseban oprez. Potrebno je pripremati isključivo ribu za koju ste sigurni da je potpuno svježa, ali i odabir vrste ribe i sama priprema zahtijevaju posebnu pažnju.
Riblje mesu djetetu daje visoku razinu bjelančevina, vitamina i minerala. Ako je u obitelji zabilježena alergija na bilo koju vrstu ribe, pričekajte s uvođenjem ove namirnice u djetetovu prehranu barem do navršene 1. godine.
Nakon čišćenja ribe, potrebno ju je detaljno oprati pod mlazom hladne vode, a za uvođenje ribe u prehranu odaberite one nježnijeg okusa kao što su oslić, som ili pastrva.
Sastojci:
1 krumpir
1 mrkva
100 g očišćenog soma ili oslića
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
Ribu očistite od kostiju, operite i zamotajte u aluminijsku foliju ili papir za pečenje.
Pecite 20 minuta na 200°C.
Za to vrijeme mrkvu i krumpir izrežite na kocke jednake veličine i kuhajte dok krumpir ne omekša.
Ovisno o dobi djeteta, namirnice usitnite vilicom i pomiješajte s ribom. Kao i sve ostale namirnice koje ponudite djetetu, ni ribu nije potrebno soliti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati