Nakon koliko vremena novorođenče smije u šetnju?

Nakon koliko vremena novorođenče smije u šetnju?

Foto: Shutterstock

MNOGI se roditelji nećkaju izvoditi novorođenče u šetnju ili općenito izvan kuće. U nekim kulturama majka i dijete nakon poroda ne izlaze i duže od mjesec dana. Za to ne postoji medicinski razlog.

Svjež zrak i promjena klime dobri su za ljude bilo koje dobi, uključujući bebe. Mnogo je izglednije da će se vaše dijete razboljeti ako je izloženo drugim ljudima, nego ako izlazi u šetnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako biste dijete zaštitili od zaraznih bolesti, ograničite vrijeme koje provodite u gužvi, pazite da svatko tko će ga primiti prije toga opere ruke i maknite dijete od ljudi koji su zaraženi.

Odjenite dijete u skladu s vremenom. Ako je hladno, pokrijte mu glavu, noge i ruke. Odjenite mu onoliko slojeva odjeće koliko odijevate i sebi, ali po zimi ili vjetru ipak dodajte i dekicu jer vi hodate i više se krećete od bebe koja leži u kolicima pa se tako i dodatno zagrijavate. Također, pazite da dijete nije izloženo direktnoj Sunčevoj svjetlosti.

Ipak, nije preporučljivo voditi dijete van ako su temperature ekstremne, primjerice ispod -5 i iznad 32 Celzijeva stupnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara