"Porez na bebe" u avionima

"Porez na bebe" u avionima
Foto: Shutterstock
 
AVIOKOMPANIJE došle su do pomalo suludog zaključka u Brazilu. Možemo potencijalne promjene nazvati i porezom na bebe u avionima! Brazilske aviokompanije žele roditeljima naplatiti naknadu za dovođenje bebe u avion, prenosi Bloomberg
 
S obzirom na to da beba ionako putovanje provodi roditeljima u krilu, roditelji će se zasigurno pobuniti na ovu odluku kompanija. Većina prijevoznika pokušavala je što više smanjiti cijene karata za djecu do dvije godine, no u Brazilu žele zaraditi upravo na ovim malenima koji ne zauzimaju posebna mjesta. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Putovanje s malom bebom ionako je teško, a sada će tu avanturu roditeljima s bebom u krilu i naplaćivati. Brazilska vlada će do kraja 2016. pokušati regulirati propise o zrakoplovnim kompanijama. 
 
Putovanje s djetetom u krilu, osim što nije ugodno za majku, osobito ako se radi o  dužem putovanju, vrlo je upitno sa sigurnosne strane. Svaki roditelj bi rado platio kartu kada bi aviokompanija osigurala sigurnu sjedalicu za njihovo dijete, no tako bi kompanije gubile sjedala koja odraslima mogu znatno skuplje naplatiti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara