Rodina informativna brošura: Sve o neplodnosti i MPO-u

Rodina informativna brošura: Sve o neplodnosti i MPO-u

Ilustracija: Roda (Neplodnost)

UDRUGA Roda - Roditelji u akciji nedavno je objavila vrlo informativnu i kvalitetnu brošuru Neplodnost s brojnim informacijama o problemima neplodnosti i postupcima medicinski potpomognute oplodnje. Brošura je od danas dostupna i u PDF obliku.

Brošura je u cijelosti rezultat volonterskog rada Rodinih članova, izrađena je u suradnji s liječnicima i više je nego dobro došla parovima koji se bore protiv neplodnosti jer pruža informacije koje ih zanimaju temeljene na znanstveno utvrđenim činjenicama, iznesene jednostavnijom terminologijom koja je razumljiva i nestručnjacima. Dosad su parovi koji su se suočavali s ovim teškim problemom nerijetko informirali iz stranih izvora ili na forumima koji ne jamče pouzdane informacije.

U brošuri su nabrojani načini na koje parovi mogu poboljšati plodnost, dane su jasne upute o tome odakle početi pri traženju uzroka neplodnosti, kao i savjeti o tome o čemu se sve trebate konzultirati s liječnikom.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nabrojane su i najčešće dijagnoze parova koji se liječe od neplodnosti, ali i dani savjeti vezani uz partnerske odnose koji dijagnozom neplodnosti nerijetko bivaju narušeni.

U brošuri se razbijaju i mitovi o neplodnosti te se otkriva koji su utemeljeni, a koji nisu dokazani. Slijede savjeti za odabir klinike za liječenje neplodnosti te niz objašnjenja o tijeku postupka medicinski potpomognute oplodnje, kao i o tome kako se nositi s neuspjelim pokušajima.

Sve u svemu, u brošuri ćete naći većinu stvari koja vas zanima o neplodnosti, ali ne zaboravite da se prije nego što si sami postavite dijagnozu, trebate konzultirati s liječnikom i napraviti najčešće niz pregleda. Ova knjižica neka bude uvod i pratnja vašoj borbi.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara