Sedam laži koje roditelji govore jedni drugima

Foto: Shutterstock 

MORATE prihvatiti činjenicu da život nije uvijek lijep. Pokušaj da uvijek imate osmjeh na licu može vas dovesti do nekih zabluda vezanih uz roditeljstvo. Evo sedam najvećih laži koje mame i tate svakodnevno razmjenjuju. 

Bit će bolje. Neće, biti će drugačije. Bez obzira da li ste besane noći zamijenili djetetom koje ima česte promjene raspoloženja i ispade ili ljutitim tinejdžerom, roditeljstvo je izazov od početka do kraja. Ali naučit ćete kako se prilagoditi.

Promijenila sam se čim sam ga uzela u ruke. Roditeljstvo nije čarolija. Nakon poroda, više ćete se osjećati iscrpljeno i zbunjeno, nego što ćete biti šarmirani i majčinski raspoloženi. To je savršeno normalno, a majčinski instinkti dolaze s vremenom. 

Inače nije ovako neuredno. Ovo se obično ponavlja oko rođendana, praznika ili u vrijeme povratka u školu. Život je uvijek ispunjen užurbanim trenutcima. Prihvatite ih i prestanite se ispričavati zato što živite. 
 
Inače se ne ponaša ovako. Zašto se svaki roditelj iznenadi svaki puta kada njegovo dijete napravi scenu u javnosti? To nije ništa novo, ali roditelji vjerojatno manje primjećuju ovakvo ponašanje kada nema "publike" u blizini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Živimo u najboljem naselju. Roditelji uvijek prikazuju u najboljem svjetlu svoj način života, financije i školu u koju ide njihovo dijete. 

Nećete požaliti ako se odlučite za još djece. Sve obitelji koje imaju puno djece uvijek će isticati pozitivnu stranu velikog broja djece i njihove međusobne povezanosti. Istina je da, bez obzira imate li jedno ili dvadeset djece, uvijek će biti trenutaka u životu kada ćete pomisliti što vam je to trebalo.
 
Uživam u svakoj minuti. Sumnjamo da ljudi uživaju u minutama kada su nagnuti nad wc-om, u tri sata ujutro dok dijete povraća. Ali to je život. Nije svaka minuta kao iz bajke, ali provucite se kroz one teške i uživajte u divnim trenutcima života. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara