Stvari koje će vas najviše smetati u posljednjem mjesecu trudnoće

Stvari koje će vas najviše smetati u posljednjem mjesecu trudnoće
Foto: Shutterstock
 
KAKO se termin približava tako trudnicama dani postaju sve teži. Trbuh će sve više smetati, leđa će postajati sve bolnija i živcirat će vas čak i sitnice koje do sada niste ni primjećivali. 
Posljednji mjesec trudnoće gotovo sve trudnice samo će željeti da što prije prođe, a danas vam donosimo i glavne razloge za to:
 
1. Grudi će vam postati pravo opterećenje
Poznato je da se grudi i trudnoći bitno povećaju pripremajući se na dojenje. Zbog rastezanja kože može doći i do svrbeža i peckanja kože na grudima, a uz to će biti vrlo bolne na dodir. Kada rodite i počnete s dojenje stanje će biti malo lakše.
 
2. Potpuni stranci će imati potrebu komentirati da je vrijeme za porod
Dok vi nosite velik trbuh, zadnje što vam treba jesu komentari u kojima su svi pametniji od vas.
 
3. Svi će procjenjivati spol djeteta
Bez obzira na to što je ultrazvuk potvrdio nosite li dječaka ili djevojčicu, previše ljudi će propitkivati tu informaciju. Ma možda su se zabunili kada nosite tako visoko ili nisko. Jednoj trudnici u obitelji prije 20 godina liječnik je pogriješio spol djeteta, sigurno je tako i kod vas.
 
4. Otečenost nogu
Pred kraj trudnoće oticanje nogu će vam osobito smetati, ponekad čak u tolikoj mjeri da više ništa od svoje obuće nećete moći navući na nogu. Pokušajte noge držati na povišenom i stavljati hladne obloge koji bi mogli olakšati neugodno zatezanje.
 
5. Otečenost ruku
Pred kraj trudnoće i ruke često budu vrlo otečene da stvaraju nelagodu. Savjetujemo vam skidanje nakita, prvenstveno ako nosite prsten prije nego oteklina bude još veća, pa nećete moći skinuti nakit.
 
6. Često će vam se motati po glavi: Ako mi još netko takne trbuh, udarit ćete nekoga!
Ako vam isprva nije smetalo što svi osjećaju potrebu dodirivati vam trbuh, u  posljednjem mjesecu trudnoće ovo bi vam moglo izrazito smetati. Koža trbuha zbog rastezanja postaje vrlo osjetljiva, pa će u kombinaciji s nervozom dodirivanje trbuha biti jedna od stvari koja pred krat trudnoće postaje ženama vrlo iritantna.
 
7. Želudac
Pred kraj trudnoće vjerojatno će vas ponovno mučiti žgaravica, pa će apetit bitno oslabiti. To je sasvim normalno i nema razloga za zabrinutost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara