Svaka mama je barem jednom...

Svaka mama je barem jednom...
Foto: Shutterstock
 
IAKO se trude biti najbolji mogući uzor svojoj djeci, povremene kriju neke stvari o sebi. Može se tu naći sitnih laži, tajni i stvari koje ih rastužuju ili iznimno uveseljavaju.
 
Svaka mama će barem jednom....
 
1. Sakriti se u miran kutak doma kako bi pojela posljednjih kolač bez da ju djeca vuku za rukav. Svima povremeno treba malo šećera.
 
2. Iako će to rijetko priznati, mame znaju sve omiljene bendove svog djeteta i čak imaju i svog favorita.
 
3. Suptilno će mališane potaknuti da odu ranije spavati jer uskoro počinje najdraži film ili serija na televiziji. Čak i po cijenu da ih preko dana moraju jako izmoriti igrom u kojoj i same moraju sudjelovati.
 
4. Uočili ste malu mrlju na majici? Umjesto da ju bacite ponovno u pranje, tješite se da je čista, a mrlju će ionako prekriti lančić ili marama.

5. Svjesni ste da gledanje televizije za vrijeme obroka nije dobro, ali često ćete djeci pustiti crtani film za vrijeme ručka kako bi uštedjeli živce i izbjegli preklinjanje djeteta da pojede i taj zadnji zalogaj.

 
6. Svaka mama je barem jednom slagala djetetu kako su slatkiši u trgovini pokvareni i da će svježi doći za nekoliko dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
7. Mnogo je mama koje se potajno "navuku" na omiljenu igricu vlastitog djeteta. "Samo još taj level da prođem!" Poznato?
 
8. Svaka mama je barem jednom pojela štapiće zdrobljene u torbi koje nosi već danima ili keksić koji je pao na pod. Pa kad već učite djecu da se hrana ne baca...
 
9. Sigurno ste se barem jednom ulovili kako slušate djetetov cd čak i kada dijete ostavite u vrtiću i krenete prema poslu.
 
10. Izmišljate opravdanje za djetetovo ponašanje iako ste i sami svjesni da je mrzovoljno jer ne želite udovoljavati svi njegovim željama.
 
11. Lažete djetetu da je DVD player pokvaren jer danas doista niste raspoloženi za gledati djetetov omiljen crtić po stoti put.
 
12. Sigurno ste barem jednom kasnili po dijete u vrtić ili na rođendan. Uvijek se možete izvući na gužvu u prometu, no vjerojatno ste izgubili pojam u vremenu dok ste bili u kupovini ili uživale na kavi s prijateljicom.
 
13. Plačete na sretne i tužne filmove i uporno djetetu tvrdite da vam je nešto upalo u oko.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara