Vjerovali ili ne: Djeca zbog šopinga postaju pametnija

Vjerovali ili ne: Djeca zbog šopinga postaju pametnija

Ilustracija: Shutterstock

IAKO bi rijetkima to palo na pamet, djeca tijekom kupovine s roditeljima postaju pametnija. Pokazalo je to istraživanje koje su zajedničkim snagama proveli Oxford University i Open University.

Odlasci u kupovinu za dječji su razvoj jednako djelotvorni kao bojenje i slikanje. Znanstvenici su također ustanovili da šoping više doprinosi njihovim socijalnim vještinama od gledanja televizije ili čitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znanstvenici su došli do takvih zaključaka nakon proučavanja rezultata provedene ankete u Njemačkoj koja je promatrala dnevnu rutinu 800 roditelja i njihove djece stare dvije i tri godine. Viša razina sreće zabilježena je kod djece koja su se bavila umjetnošću i - šopingom.

Profesor Paul Anand i dr. Laurence Roope dodali su da su mališani bili to sretniji što su više vremena provodili u kupovini. Također su primijetili da su ta djeca brže napredovala od druge.

Ističu da bi razlog zašto je kupovina tako korisna za djecu mogao biti taj što dijete u malo vremena mijenja okolinu mnogo puta ulazeći i izlazeći iz trgovina, što doprinosi razvoju motoričkih i socijalnih vještina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara