Vrlo iznenađujuće: Koliko paru treba da se dogovori da neće imati djecu?

Vrlo iznenađujuće: Koliko paru treba da se dogovori da neće imati djecu?

Ilustracija: Shutterstock

ODLUKA o tome hoće li imati djecu ili ne jedna je od najvažnijih odluka svakoga para. Međutim, mnogi o toj temi odluče u samo jednom razgovoru.

36 posto parova odlučilo je da ne želi djecu u samo jednom razgovoru. Pet posto o tome uopće nije razgovaralo, pokazalo je istraživanje provedeno na 75 žena u dobi od 35 i više godina koje ne žele djecu.

"Pregovaranje? Trebao nam je jedan kratak razgovor tipa: 'Želiš li djecu?' 'Ne, ni ja.' Zatim smo počeli pričati o nečem zanimljivijem i nitko od nas nije ponovno povukao tu temu. Nije bilo potrebe", objasnila je jedna od ispitanih žena. Druga je rekla da nikad nije došla do točke u vezi kada bi trebala razgovarati o toj temi, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morali smo o tome razgovarati pod pritiskom obitelji i prijatelja, ali nitko od nas ne želi djecu", ispričala je treća.

"Očito je da je odluka o nemanju djece vrlo važna, ali zanimljivo je da parovi tome posvećuju zanemarivo malo vremena - mnogi se slože da ne neće imati djecu samo jednim razgovorom ili bez razgovora", objasnila je znanstvenica sa Sveučilišta Middlesex Edina Kurdi.

"Jedan od mogućih razloga zbog kojih parovi ne moraju mnogo razgovarati o ovoj temi jest činjenica da točno procjenjuju želi li njihov partner dijete, ovisno o njegovim uvjerenjima i životnom stilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara