Brojne poznate mame su se prepoznale u objavi domaće glumice: "Još danas ovako"

Brojne poznate mame su se prepoznale u objavi domaće glumice: "Još danas ovako"
Foto: Instagram

NERIJETKO djeca, čak i kada uspijevaju samostalno zaspati u svom krevetu, tijekom noći dolaze roditeljima u krevet. Djetetu ta mogućnost ulijeva povjerenje, no roditelje vrlo često ostavlja neispavanima, ali zbog iscrpljenosti dopuštaju ponavljanje tog obrasca ponašanja.

No dijeljenje kreveta s djecom je česta tema rasprava. Gotovo svatko ima neku svoju teoriju o tome, a kako se sve više promovira povezujuće roditeljstvo, mnogi pedijatri vjeruju da spavanje s djecom ima dugoročno dobre posljedice. Štoviše, pojedina istraživanja su pokazala da su djeca koja dijele krevet s roditeljima inteligentnija te da imaju više samopouzdanja u odrasloj dobi.

Unatoč tome, pedijatrica Ashley Jones smatra kako je važno prepoznati zrelost djece te da ona ne bi trebala nastaviti spavati u vašem krevetu nakon treće godine.

Međutim, postoji i negativna strana ove navike pa stručnjaci redovito upozoravaju kako spavanje s djecom u krevetu povećava rizik od iznenadne dojenačke smrti.

O ovoj temi je u svojoj posljednjoj objavi na Instagramu progovorila i domaća glumica Petra Kurtela, čiji sin uskoro slavi treći rođendan. 

"Još danas ovako, a od sutra se nadamo imati krevet za sebe. Treća godina je tu, okrenuli smo autosjedalicu i riješili se pelena, a sad je red i na prelazak u svoj krevet. Da, falit će mi to kako nas Igor poskrivećki fotka dok još spavamo, ali preživjet ću", napisala je ponosna mama.

Kako bi si olakšala ovaj roditeljski zadatak, pitala je svoje pratitelje za trikove i savjete kako da što lakše "izbaci" sina iz kreveta.

"Super je da ima svoj krevetić, ali u vašoj sobi. Maloj djeci nije problem odlazak u drugi krevet, ali dosta djece drugu prostoriju osjeća kao neku kaznu. I jasno mi je to... Nekako je usamljeno da su roditelji doma skupa u krevetu a dijete samo", savjetovala je jedna pratiteljica.

"Moj ima 7 godina i još spava sa mnom, krevet ga čeka u njegovoj sobi već par godina. Kad bude spreman, otići će. Jednom su mali i nikad više nas neće ovoliko trebati kao sad. I iskreno, nema mi ljepšeg nego ga zagrliti i mirisati ga dok spava", smatra druga mama.

"Nama je upalilo kad sam mu kupila posteljinu s uzorkom njegovog omiljenog crtića", predložila je treća.

U raspravu su se uključile i neke od poznatih Hrvatica.

"I dalje spava netko sa mnom. Dočekat ću starost s klincima u krevetu", našalila se Iva Radić.

"Lily spava od prvog dana u svom krevetiću, nekad ako se probudi usred noći onda je prebacimo kod nas, ali to je rijetko", napisala je Anita Dujić, koja je priznala kako je "bila uporna u toj odluci od starta".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara