Glavna zvijezda svakog stola: Božićni kuglof
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock
TRADICIONALAN, al opet svaki puta iznova originalan, božićni kuglof ukras je svakog obiteljskog stola. Donosimo vam recept s dodanim kandiranim voćem koji će dati pravi blagdanski štih vašem domu.
Sastojci:
50 dag brašna
1 svježi kvasac
100 g margarina
150 g šećera
1 veliko jaje
2 jaja
1 žumanjak
1 prstohvat soli
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3 dcl mlijeka
100 g kandiranog voća (mi smo se odlučili za arancine)
Priprema:
U mlijeku otopite kvasac uz dodatak malo šećera i ostavite da se digne. Dovoljan je prstohvat šećera.
Brašno, sol, jaja, žumanjak, kvasac miješati uz dodavanje toplog mlijeka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Margarin izrežite na sitne komadiće i dodajte u tijesto.
Ostavite tijesto da se digne pola sata.
Kalup premažite margarinom i pospite brašnom.
Dodajte arancine u tijesto i miješajte lagano.
Dodajte tijesto u kalup i pecite na 170˚C oko sat vremena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Probajte čačkalicom je li biskvit pečen.
Kuglof izvadite iz kalupa dok je još vruć.
Ukoliko želite da kuglof bude ravnomjerno sočan dodajte mješavinu ruma ili soka , ali dok je
kuglof još u kalupu, a potom ga izvadite.
Kuglof možete dekorirati mješavinom bjelanjka i šećera ili posuti štaub šećerom.
U slast!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati