I Kim Verson je ustala protiv vršnjačkog nasilja: "Budi hrabar i prijavi"

I Kim Verson je ustala protiv vršnjačkog nasilja: "Budi hrabar i prijavi"
Foto: Press

NAKON godine u kojoj smo svjedočili brojnim slučajevima nasilja koji su šokirali cijelu zemlju, mladi ljudi angažirani oko Centra za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN) odlučili su još više intenzivirati svoje aktivnosti po pitanju prevencije vršnjačkog nasilja i nasilja uopće. Tako će im ove će im godine, u ulozi ambasadorice, pripomoći mlada pjevačica Kim Verson, koja je uz pomoć ekipe iz CEPN-a snimila pjesmu i spot s ciljem podizanja svijesti o problemu nasilja.

Spot bi trebao biti promoviran u veljači, mjesecu borbe protiv vršnjačkog nasilja. Naime, na prijedlog CEPN-a sabor je prije dvije godine 27. veljače proglasio Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, odnosno Danom ružičastih majica, a dosad su u projektu sudjelovale stotine tisuća ljudi.

No podržati njihovu inicijativu Nasilje prestaje ovdje, a u kojoj mladima poručuju i: ''Nasilje nije cool. Reci NE i prijavi'', može bilo tko. Štoviše, ekipa iz CEPN-a i poziva sve da podrže projekt, kažu glasno NE nasilju i sudjeluju u Danu ružičastih majica. Jedino što trebaju učiniti je odjenuti ružičastu majicu, fotkati se s natpisom u znak podrške uz hashtag #NasiljePrestajeOvdje i fotku objaviti na društvenim mrežama.

Također, oni maštovitiji mogu napisati kakvu pjesmicu, podijeliti svoju priču, organizirati aktivnosti u svojoj školi ili radnom mjestu, postati volonter.

Osim takvih aktivnosti, ekipa iz CEPN-a apelira na mlade i sve ostale da osvijeste nekoliko ''sitnica'' koje nam svima život čine ugodnijim. Pa tako poručuju: Budi ljubazan i brižan. Ne budi ljut na nekoga jer biti ljut na nekoga je čisto gubljenje vremena. Prijavi nasilje. Budi hrabar i reci NE nasilju. Nasilje nije cool.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara