Istospolni par s djecom završio na naslovnici: "Pobijedili smo neplodnost"

Istospolni par s djecom završio na naslovnici: "Pobijedili smo neplodnost"
Foto: Instagram

AMERIČKI časopis Parents koji izlazi jednom mjesečno, a bavi se isključivo temama roditeljstva i djece, na svoju posljednju naslovnicu stavio je istospolni bračni par te izazvao brojne reakcije.

Inače, riječ je o fitness treneru Shaun T-ju te njegovom partneru Scottu Blokkeru koji su prošli pravu borbu da dobiju blizance.

"Prošli smo kroz sve stvari s kojima se suočavaju svi parovi koji se bore s neplodnošću: testove, sumnju, tugu, neizvjesnost i čekanje", izjavio je Scott za Parents.

Naime, prije nego što su se njihova dvojica sinova, Silas Rhys i Sander Vaughn, rodili, ovaj je par prošao čak dvanaest pokušaja oplodnje, imali su pet surogat majki, dva liječnika i jedan spontani pobačaj, a sve ih je koštalo tisuće i tisuće dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shaun T (@shaunt) on

Dječaci su rođeni u 32. tjednu pa su jedno vrijeme proveli u inkubatoru, a iako su Shaun T i Scott bili uvjereni kako će sve postati puno lakše nakon što dođu kući, nisu ni slutili kakvi ih sve izazovi tek očekuju. 

"Bili smo tako u krivu. Već prvu noć su dečki proveli plačući non stop", ispričao je Shaun.

Baš kao i u mnogim drugim obiteljima, nova uloga roditelja pred njih je postavila brojna iskušenja.

"Od kad smo roditelji više puta smo se posvađali nego u cijeloj dotadašnjoj vezi. Čak sam se pitao hoće li djeca uništiti naš brak, ali nisu djeca bila problem. Bio je to nedostatak sna", priznao je Scott.

Tek nakon što su dječaci počeli spavati cijelu noć njihov se odnos vratio na staro. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scottie Rocks (@scottphotobombs) on

Iako je njihovo roditeljstvo iskustvo nalik na većinu drugih, brojnim roditeljima je njihovo pojavljivanje na ovoj naslovnici bilo previše. 

"Molim vas prestanite pokušavati normalizirati ono što nikada neće biti normalno", napisao je jedan od (bivših) čitatelja magazina na Twitteru te dodao kako nadalje bojkotira čitanje Parentsa.

Nije trebalo dugo da se i mnogi drugi slože s njim.

"Čestitamo: Ovo je najgluplja stvar koju sam ikada vidio", napisao je drugi.

Ipak, bilo je puno više onih koje je naslovnica oduševila pa su odlučili podijeliti i fotografije svojih obitelji u kojima su, naravno, roditelji istoga spola.

No osim pripadnika LGBT zajednice, ovaj potez Parentsa naišao je i na odobravanje mnogih drugih.

"Bravo za uključivanje svih vrsta obitelji", napisao je jedan čitatelj.

"Fantastična priča i prelijepa obitelj", napisao je drugi, a mnogi su se složili te su istaknuli kako je ova naslovnica nešto najljepše što su vidjeli u posljednje vrijeme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara