Kandidat za Guinnessa: Mama pobijedila na polumaratonu gurajući bebu u kolicima

Kandidat za Guinnessa: Mama pobijedila na polumaratonu gurajući bebu u kolicima
Foto: Instagram

OČEKUJE se da će mama troje djece ući u Guinnessovu knjigu rekorda nakon trčanja polumaratona u trajanju od jednog sata, 21 minute i 23 sekunde.

Mama Julia Webb istrčala je polumaraton "Route 66" u Tulsi, Oklahoma, 24. studenog i pritom je svoju najmlađu kćer, 10-mjesečnu Gabby, gurala u kolicima, prenosi portal GoodMorningAmerica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Webb (@runjwebb) on

Juliju je suprug fotografirao i snimao tijekom cijelog polumaratona kako bi dokazao da je utrku pretrčala gurajući kolica nakon čega su snimke i fotografije predali Guinnessovoj knjizi rekorda u nadi da će oboriti zadnji svjetski rekord u toj kategoriji.

Naime, trenutni svjetski rekord u toj kategoriji drži Lindsy James koja je istrčala polumaraton u trajanju od 1 sata, 27 minuta i 34 sekunde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Webb (@runjwebb) on

Glasnogovornica "Guinness World Recordsa" izjavila je kako će njezin zahtjev biti razmotren te će se o njemu odlučivati ​​u narednih 12 tjedana.

"Nadam se da potičem i druge majke da se počnu baviti trčanjem i da što više vremena provode vani", izjavila je Julia koja je, osim 10-mjesečnoj Gabby, majka još dvjema djevojčicama od četiri i sedam godina.

Dok čeka odluku za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda, usmjerila je pogled na sljedeći cilj, a to je natjecanje za predstavnike Sjedinjenih Država na Olimpijskim igrama 2020. godine. Julia je također izjavila kako je upravo zbog ovih natjecanja i bolja majka.

"Neke se žene mogu bojati da će, ako imaju djecu, to ometati ostvarenje njihovih ciljeva, ali vjerujem da ako imate nešto što volite i u to možete uključiti cijelu obitelj, to možete i ostvariti. Da ne trčim, vjerojatno ne bih bila tako dobra mama. Što se više natječem, sretnija sam i to jako utječe na moju djecu", izjavila je.

Ovakav stav ima i puno drugih mama koje su se upustile u isti izazov pa je tako jedna mama istrčala maraton gurajući troje djece u kolicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara