Lako i slatko: Čarobna talijanska božićna poslastica
BOŽIĆ je vrijeme godine kada pokušavate stići na sve strane jer toliko toga imate obaviti. Najdragocjeniji su oni trenuci kada predahnete i učinite nešto prekrasno u čemu će vaša cijela obitelj uživati za vrijeme blagdana. Ako tražite lagan recept za savršeni kolač, zasladite se ovom talijanskom božićnom poslasticom.
Kombinacija hrskavosti izvana i mekanog punjenja neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ovi kolačići odišu novogodišnjom čarolijom, a nisu nimalo komplicirani za spremanje. Prigodni su i za umakanje u espresso ili čak vino.
Za spremanje tijesta kolačića bit će vam potrebno sljedeće:
- 4 jaja
- 1 šalica šećera
- pola šalice maslaca
- dvije jušne žlice vanilije
- 3,5 šalice brašna
- 4 jušne žlice praška za pecivo.
Za glazuru su potrebne:
- 2 šalice šećera u prahu
- 2 jušne žlice vanilije
- 6 jušnih žlica vode.
Priprema:
1. U zdjeli izmiješajte brašno i prašak za pecivo.
2. U velikoj zdjeli za miješanje izmiksajte maslac i šećer.
3. Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro miješajući. U smjesu brašna i praška za pecivo dodajte vaniliju.
4. Mijesite dok ne dobijete čvrsto tijesto koje nije ljepljivo, uz dodavanje brašna prema potrebi.
5. Stavite u hladnjak sat vremena.
6. Odrežite manji komad tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u trake od oko 15 cm.
7. Trake uvijte u željeni oblik i stavite na masni papir za pečenje.
8. Pecite na temperaturi od približno 190℃ između 8 i 10 minuta (kolačići s donje strane trebaju dobiti bakrenu boju, dok im gornja strana ostaje svjetlija).
9. Pričekajte da se kolačići u potpunosti ohlade prije nanošenja glazure.
10. Glazura bi trebala biti glatka na oko, gusta, ali ipak tekuća.
11. Umočite površinu kolačića u glazuru i ostavite ih kako bi se glazura razlila i sa strane.
12. Kolačiće pospite mrvicama za kolače dok se glazura ne osuši.
Ovaj slasni recept možete pogledati u originalu na Cakescottage.com. Uživajte!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati