Majčinstvo je izazovno, a do savjeta stručnjaka danas se dolazi lakše nego ikad

Majčinstvo je izazovno, a do savjeta stručnjaka danas se dolazi lakše nego ikad
Foto: Luka Šangulin/Index

KADA djetetu ponuditi krutu hranu, koje se namirnice prve uvode u prehranu, treba li spremati kašice ili sitnije komade te kako prepoznati alergijsku reakciju neka su od najčešćih pitanja majki. 

“Imala sam različite dvojbe. Dijete mi je odbijalo krutu hranu, nisam znala koliko bi trebalo pojesti, brinulo me gdje pronaći sezonsko voće i povrće, kako ga pripremati, a nisam htjela ni svaki dan kuhati iste namirnice”, ispričala nam je jedna majka 12-mjesečne djevojčice koja danas uživa u raznovrsnim obrocima.

Majčino mlijeko je najbolja hrana za dijete, ali u određenoj dobi više ne može zadovoljiti sve njegove potrebe za nastavak pravilnog rasta i razvoja. Tada je potrebno početi uvoditi hranu koja će zadovoljiti djetetove potrebe za hranjivim tvarima i energijom. 

"Zapravo sam shvatila da moram početi učiti o hrani iako mi je to u tridesetim godinama zvučalo prilično nezamislivo”, dodaje naša sugovornica.

Gotovo svaka novopečena mama tijekom različitih faza rasta i razvoja svog djeteta naići će na brojne izazove, a početak dohrane može biti jedan od stresnijih. Različiti pristupi i stavovi mogu ostaviti majke u nedoumici jer je teško dokučiti što je ispravno. 

Dok će neke majke odgovore potražiti kod pedijatra, neke će poslušati iskustva prijateljica, a moderna vremena donijela su još jednu mogućnost koju koristi velika većina ljudi, poput naše sugovornice, pa tako ispravne informacije pokušavaju pronaći na internetu

Tako istražuju teme koje se tiču higijene bebe, nicanja prvih zubića, prvih koraka i navika djece.

Novo omiljeno mjesto modernih mama za pronalazak odgovora na pitanja je Lupilu.hr, stranica koja će na jednom mjestu okupiti sve važne informacije za mame i njihove mališane.

Savjeti i trikovi o tome kako odviknuti dijete od pelena, karakteristike darovite djece, vodič za upise u dječji vrtić ili spomenuto uvođenje hrane neke su od prvih tema kojima su se pozabavili stručnjaci iz raznih područja koji svojim savjetima roditeljima s malom djecom mogu pomoći u izazovima s kojima se susreću odgajajući djecu.

Osim korisnih savjeta renomiranih stručnjaka, putem ove stranice za cijelu obitelj moguće je doći i do kupona s popustima. Prijavom na newsletter možete biti u toku sa svim aktualnostima, ali i primiti razne popuste za omiljene Lupilu proizvode.

Sadržaj donosi Index u suradnji s Lidlom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara