Majčinstvo žene mijenja na ovih sedam načina

Majčinstvo žene mijenja na ovih sedam načina
Foto: 123 RF

MAJČINSTVO žene čini boljim osobama, potvrdile su to žene koje su se našle u toj, prema mišljenju mnogih, najvažnijoj životnoj ulozi.

Evo na koje nas sve načine, prema portalu Mother&Baby, majčinstvo mijenja.

Postajete nesebični

Prioriteti nam se mijenjaju kada beba dođe na svijet jer do tog trenutka taj ste prioritet bili vi. Prilikom donošenja nekih većih životnih odluka sebe biste stavljali na prvo mjesto, no dolaskom djeteta počinjete razmišljati o tome što je najbolje za vašu obitelj. Sebičnost je ustupila mjesto nesebičnosti.

Učite voljeti sebe

Dok niste postali mama, težili ste savršenstvu, no dolaskom bebe shvaćate da to uopće nije važno. Postajete iskreniji i govorite ono što mislite. Smijete se više nego ikad prije. 

Postajete strpljiviji

Počinjete prihvaćati da postoji velika vjerojatnost da više nigdje nećete stizati na vrijeme.

Naučite voljeti

Ljubav ne razumijete na pravi način sve dok ne postanete roditelji. Ona je bezuvjetna, bezgranična i mijenja vaš život na najbolji mogući način.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Janneke Meulepas fotografie (@janneke_meulepas_fotografie)

Počinjete cijeniti male stvari

Najobičnije aktivnosti koje svakodnevno radimo kod kuće postaju važnije nego što su to ikad bile. Bilo da se izležavate sa svojom obitelji navečer ispred televizora, pričate djeci priče za laku noć ili se samo držite za ruke. Svi ti trenuci mijenjaju vaš život, odnosno daju mu novi smisao.

Počinjete shvaćati koliko ste jaki

Dijete se najprije razvije u vama, potom ga rodite, a onda i hranite i sve to sa svojim tijelom. A da ne govorimo o tome koliko malo spavate kad postanete majka, odnosno superžena!

Osjećate se sigurnije

Majčinstvo vam ne daje samo samopouzdanje, već vas i podsjeća na to da ne morate brinuti o onome što drugi misle. Na kraju dana, važni ste samo vi i vaša obitelj. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara