Mama dojila dijete u avionu pa je stjuardesa zamolila da se prekrije dekom

Mama dojila dijete u avionu pa je stjuardesa zamolila da se prekrije dekom
Foto: 123RF

MAJKA Shelby Angel odlučila je javno pozvati druge roditelje da razmisle hoće li letjeti avionima nizozemske kompanije KLM nakon što ju je stjuardesa tijekom leta zamolila da se pokrije dok doji dijete.

Na Facebooku je objavila da je na letu iz San Francisca za Amsterdam dojila svoju jednogodišnju kćer kad joj je prišla stjuardesa i pokušala prekriti dekicom.

“Ona ne voli biti pokrivena. Dajem sve od sebe da budem diskretna, ali ponekad se vidi malo kože. I prije nego što smo poletjeli, prišla mi je stjuardesa s dekicom. Rekla mi je da se moram pokriti ako namjeravam nastaviti dojiti”, pojasnila je Angel koja je to odbila učiniti.

Stjuardesa joj je tada rekla da bi to trebala napraviti ako se drugi putnici žale, ali ona je uvjerena da nije nikoga uvrijedila.

“Osjećala sam se užasno poniženo”, dodala je.

Nakon što je stigla doma, kontaktirala je spomenutu aviokompaniju kako bi se požalila na neugodno iskustvo.

“Umjesto da su stali na moju stranu, odnosno u obranu majki dojilja i naše djece, rekli su da je to što je učinila stjuardesa u skladu s njihovim pravilima poslovanja”, pojasnila je.

“Dojenje je dozvoljeno na našim letovima. Međutim, kako bi se svi putnici osjećali udobno, možemo zatražiti majke da se pokriju dok doje djecu kako bi ne uvrijedile druge putnike”, poručili su putem Twittera.

Korisnici društvenih mreža zgroženi su ovim postupkom i podržavaju majku.

“Ako nekoga vrijeđa što majka doji dijete, neka se oni prekriju dekom preko glave. Nevjerojatno poslovanje”, jedan je od komentara.

Oglasila se i jedna stjuardesa koja kaže da se u njenoj karijeri nikad niti jedan putnik nije požalio zbog majki koje doje djecu.

“Letjela sam 35 godina i nikad nisam čula takvu primjedbu”, napisala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara