Mama tvrdi da gumenim bombonima možete provjeriti je li dijete slomilo kost

Mama tvrdi da gumenim bombonima možete provjeriti je li dijete slomilo kost
Foto: Facebook

WENDY Wood nedavno je s četverogodišnjom kćeri Grace uplašena otrčala na hitnu pomoć. Djevojčica je pala na školskom igralištu i zaradila masnicu na oku i jagodičnoj kosti. 

Kad su stigle u bolnicu, medicinska sestra im je pojasnila da ubuduće, prije dolaska na hitnu pomoć, iskušaju jedan trik koji će pokazati je li dijete slomilo kost na licu.

Naime, kako je napisala na Facebooku, djetetu treba ponuditi gumeni bombon. Ako ga ne može žvakati, odmah biste se trebali uputiti u bolnicu.

Malena Grace srećom nije slomila niti jednu kost, a to su utvrdili liječnici pregledom. Upravo je to savjet jedne korisnice Facebooka koja je komentirala objavu.

“Gotovo cijeli život radim na odjelu hitne pomoći. Nikad ne bih gumenim bombonom provjeravala dijagnozu. Ni kod kuće, ni u parku. Ako dijete i ima frakturu lica, bolje da ne jede do pregleda specijalista. Budite odgovorni roditelji, nazovite nas, a gumene bombone sačuvajte za kasnije”, upozorila je.

Mnogi se s time slažu i smatraju da biste trebali provjeriti s liječnikom ima li razloga za zabrinutost prije nego što pokušate sami pomoći sebi ili drugima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara