Novorođene trojke pozitivne na koronavirus, nalaz roditelja je negativan

Novorođene trojke pozitivne na koronavirus, nalaz roditelja je negativan
Foto: 123RF

NOVOROĐENE trojke imale su pozitivan nalaz na koronavirus samo dan nakon rođenja, ali njihovi roditelji su negativni. Vlasti kažu da za ovakav slučaj dosad nisu čuli, prenosi People.com.

Trojke su prerano rođene 17. lipnja u Meksiku, u San Louis Potosiju, i testirane su nekoliko sati nakon rođenja, piše CNN.

"Tri bebe su stabilno i dobro se razvijaju", izjavljeno je na tiskovnoj konferenciji za novinare. Jedna beba je razvila respiratornu infekciju, ali je "dobro reagirala na antibiotike".

Zdravstveni djelatnici istražuju nekoliko mogućih objašnjenja, uključujući mogućnosti da su se bebe zarazile u nekom trenutku trudnoće.

"Treba istražiti mogućnost prijenosa virusa preko posteljice. U to nismo sigurni, to je novi virus pa su mnoga pitanja neistražena", dodaju. 

Kažu da su nalazi oba roditelja negativni pa je slučaj tim interesantniji i za svjetska istraživanja o ponašanju koronavirusa.

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da je prijenos covida-19 s majke na dijete u trudnoći malo vjerojatan, ali se novorođenčad može zaraziti po rođenju od majke ili drugih (liječnika, primalja, itd.).

Također, smatraju da djeca nisu izložena većem riziku od odraslih, ali beba u Connecticutu, pozitivna na koronavirus, stara samo šest tjedana preminula je krajem ožujka.

"To je jedna od najmlađih žrtava koja je izgubila život zbog komplikacija povezanih s covidom-19", rekao je tada guverner Ned Lamont.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara