Okus Amerike: Pileća krilca s umakom od senfa i meda

Okus Amerike: Pileća krilca s umakom od senfa i meda
Foto: 123RF

PILEĆA krilca ukusna su na koji god način ih pripremite i dobar su izbor za ručak ili večeru s prijateljima. Uz ovaj umak od senfa i meda poprimit će slatko-kiseli okus.

Sastojci:

pileća krilca

češnjak u prahu

sol

papar

ulje

Za umak:

četvrtina šalice majoneze

četvrtina šalice Dijon senfa

dvije žlice senfa

žlice meda

dvije žlice jabučnog octa

Priprema:

Operite i osušite pileća krilca, pa ih začinite češnjakom, posolite i popaprite.

U posudu za pečenje stavite papir, pa poslažite krilca i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Neka se peku 40 minuta dok ne poprime zlatnu boju (okrenite ih na drugu stranu nakon 25 minuta).

U zdjelici pomiješajte sastojke za umak.

Kad su krilca gotova, ubacite ih u umak, pa vratite u posudu za pečenje i stavite u pećnicu još pet minuta.

Dobar tek!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara