Osmogodišnjoj djevojčici iz trbuha izvadili kilogram i pol kose

Osmogodišnjoj djevojčici iz trbuha izvadili kilogram i pol kose
Foto: 123RF

SVI imamo pomalo čudne ovisnosti. Bilo da žvačete led ili jedete sapun ili spužvu, neke ovisnosti mogu biti štetne za zdravlje jer nikad ne znate što mogu učiniti vašem tijelu. To je, nažalost, bio slučaj i s osmogodišnjom djevojčicom iz Kine. 

Kako prenosi Mirror, djevojčicu su morali operirati nakon što je šest godina jela kosu.

Djevojčica po imenu Feifei kosu je počela žvakati sa svega dvije godine, a početkom ove godine je to prestala raditi. Međutim, početkom veljače počela se žaliti na bolove u trbuhu koji je bio poprilično otečen i majka ju je odlučila odvesti u bolnicu. 

Dr. Tang Shilong isprva je osmogodišnjakinji obavio ispiranje želuca, no nakon što je očistio sadržaj želuca, nije mogao pronaći ostatke hrane. Potom je napravio CT abdomena i ostao šokiran kuglom od kilogram i pol kose zapletene s ostacima hrane. Kosu je bilo nemoguće ukloniti endoskopski pa ju je morao operirati. 

"Ova je kosa bila godinama u želucu. Riječ je o pika poremećaju kada ljudi jedu nenutritivne tvari. Djevojčicu je potrebno nadzirati neko vrijeme kako ne bi ponovno počela jesti kosu", rekao je dr. Shilong.

Feifei se trenutno oporavlja od operacije i ponovno je počela jesti. Hranu, ne kosu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara